6 λόγοι για να επιλέξετε το Invisalign

6 λόγοι για να επιλέξετε το Invisalign

Το χαμόγελο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας και της ζωής μας, αφού είναι αυτό που μας προσφέρει γοητεία και ισχυρή αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα αποπνέει θετική ενέργεια στους γύρω μας. Όλοι στοχεύουμε σε ένα όμορφο χαμόγελο που θα μας γεμίσει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το χαμόγελό μας που μπορεί να επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής μας, από την καριέρα μέχρι και τις προσωπικές μας σχέσεις.

Ένα φωτεινό χαμόγελο δεν είναι πολυτέλεια. Η ορθοδοντική θεραπεία έχει εξελιχθεί σημαντικά, σε τέτοιο βαθμό που προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους εύκολα, γρήγορα και χωρίς πόνο ή τεράστιο κόστος. Μία τέτοια καινοτόμος μέθοδος είναι το Invisalign. Η θεραπεία αυτή αποτελείται από διάφανους νάρθηκες, οι οποίοι δημιουργούνται με βάση τις ανάγκες του κάθε ατόμου, εφαρμόζουν άνετα και βελτιώνουν σταδιακά τη θέση των δοντιών, φέρνοντάς τα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αυτό που κάνει το Invisalign ιδανική επιλογή για τον κάθε ένα από εμάς είναι οι παρακάτω 6 λόγοι:

  1. Ποιότητα και Ακρίβεια

Εξαιτίας του υλικού SmartTrack με το οποίο είναι κατασκευασμένο, το Invisalign επιτρέπει την αποτελεσματικότερη, ακριβέστερη και γρηγορότερη μετακίνηση των δοντιών σε σχέση με άλλες ορθοδοντικές θεραπείες. Με το εργαλείο ClinCheck, το λογισμικό που βασίζεται στη 3D απεικόνιση της οδοντοστοιχίας του κάθε ασθενή, ο ορθοδοντικός έχει την δυνατότητα παρακολούθησης των σταδίων της θεραπείας, καθώς και του τελικού αποτελέσματος.

Η κλινική μας χρησιμοποιεί τον σαρωτή iTero για το scanning κάθε ασθενή και τις μετρήσεις που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη της θεραπείας και έχει περισσότερες από 150 επιτυχημένες θεραπείες με την καινοτομία του Invisalign.

 

  1. Εμφάνιση

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ατόμων που επιλέγουν να ακολουθήσουν μια ορθοδοντική θεραπεία είναι η εμφάνιση τους. Με την τεχνολογία Invisalign αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί! Σε αντίθεση με άλλες ορθοδοντικές θεραπείες με σιδεράκια, όπως είναι τα μεταλλικά ή ακόμα και τα ζαφειρένια, στην περίπτωση του Invisalign οι διαφανείς νάρθηκες δεν υπονομεύουν την εμφάνιση του ασθενή. Είναι σχεδόν αόρατοι, πράγμα που τους καθιστά μια ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση τους χωρίς να... τους πάρει κανείς είδηση!

 

  1. Άνεση και Ευκολία

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της θεραπείας είναι η άνετη εφαρμογή των διάφανων ναρθήκων στα δόντια αλλά και η γρήγορη προσαρμογή του ασθενή. Αυτό όμως που πραγματικά κάνει το Invisalign να ξεχωρίζει είναι η επιλογή που έχουν οι ασθενείς να αφαιρούν εύκολα τους διαφανείς νάρθηκες κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Αυτό δίνει την ευκαιρία στα άτομα να απολαύσουν το αγαπημένο τους snack χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορούν να φάνε.

Στα άτομα που επιλέγουν συμβατικά σιδεράκια οι ορθοδοντικοί προτείνουν να αποφεύγουν σκληρές και τραγανές τροφές, όπως για παράδειγμα τα popcorn και τους ξηρούς καρπούς. Με το Invisalign το μόνο που έχουν να κάνουν οι ασθενείς είναι να αφαιρέσουν τους νάρθηκές τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα (2-4 ώρες τη μέρα), να απολαύσουν το φαγητό τους και να τους τοποθετήσουν ξανά πάλι στη θέση τους. Τόσο απλά και εύκολα, όπως ακούγεται!

 

  1. Στοματική Υγιεινή

Η στοματική υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντική για όποια ορθοδοντική θεραπεία και αν επιλέξουμε. Το συχνό και σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα παραμένει σταθερό, καθώς με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τα δόντια μας από την τερηδόνα, κρατώντας τα πάντα λαμπερά. Η θεραπεία Invisalign επιτρέπει την αφαίρεση των ναρθήκων κατά το βούρτσισμα των δοντιών, πράγμα που συμβάλει στην άριστη στοματική υγιεινή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφού μας “προτρέπει” να βουρτσίζουμε και τα δόντια και τους νάρθηκές μας κάθε φορά που αφαιρούμε και επανατοποθετούμε.

 

  1. Απουσία πόνου

Ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει το Invisalign ιδανική επιλογή για όλους είναι η απουσία πόνου. Σε σύγκριση με τα μεταλλικά σιδεράκια που μπορεί να ξεκολλήσουν ή να προεξέχουν προκαλώντας μικρούς τραυματισμούς, το Invisalign είναι ανώδυνο. Μικρές ενοχλήσεις και ήπια ευαισθησία στα δόντια μπορεί να παρατηρηθούν τις πρώτες δύο ημέρες χρήσης κάθε νέου νάρθηκα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η θεραπεία αυτή δεν συνοδεύεται από πόνο.

 

  1. Διάρκεια θεραπείας

Η θεραπεία αυτή είναι τεχνικά πιο ακριβής και προβλέψιμη, πράγμα που την καθιστά σε αρκετές περιπτώσεις πιο σύντομη από άλλες ορθοδοντικές θεραπείες. Ο ορθοδοντικός μαζί με τον ασθενή μπορούν να δημιουργήσουν μαζί ένα πλάνο θεραπείας και να βλέπουν σταδιακά τη μετακίνηση των δοντιών στη στοματική κοιλότητα. Ο χρόνος διάρκειας διαφέρει από ασθενή σε ασθενή ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης. Ωστόσο, είναι σε γενικό πλαίσιο πιο σύντομη και μικρότερης διάρκειας ο χρόνος θεραπείας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη θεραπεία Invisalign, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας και να κλείσετε το ραντεβού σας για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και συμβουλές.