Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Αποκτήστε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν, χωρίς να επηρεάσετε την εμφάνισή σας και δίχως περιττό πόνο – με Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία!

 

Τι είναι η Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία;

Η Αόρατη Ορθοδοντική, γνωστή και ως «Ορθοδοντική Χωρίς Σιδεράκια», είναι η μια προηγμένη μέθοδος αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με νάρθηκες κατασκευασμένους από ειδικό, διάφανο υλικό, το οποίο είναι σχεδόν αόρατο και πολύ φιλικό στα ούλα. Σετ από τέτοιους νάρθηκες τοποθετούνται διαδοχικά στα δόντια, μετατοπίζοντάς τα σταδιακά στις επιθυμητές θέσεις.

 

Οι συγκεκριμένοι νάρθηκες παράγονται από προηγμένα υλικά και τεχνολογία αιχμής, ενώ ο σχεδιασμός και η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται με ειδικό λογισμικό (υπολογιστικά καθοδηγούμενη ορθοδοντική θεραπεία), ώστε να είναι πλήρως προσαρμοσμένοι στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου.

 

Η Αόρατη Ορθοδοντική αποτελεί την πιο άνετη και καλαίσθητη ορθοδοντική θεραπεία, ιδανική για άτομα που βρίσκουν απωθητικό τον πόνο και την αντιαισθητική όψη που συσχετίζονται με τα συμβατικά σιδεράκια.

 

Στην Κλινική μας προσφέρουμε την πιο καινοτόμο μορφή αόρατης ορθοδοντικής θεραπείας, την Invisalign, με αποσπώμενους νάρθηκες πάχους μόλις μισού χιλιοστού, οι οποίοι καλύπτουν πλήρως την οδοντοστοιχία, χωρίς να αγγίζουν και να ερεθίζουν καθόλου τα ούλα και τον ουρανίσκο.

 

Πώς Λειτουργεί η Θεραπεία Invisalign;

Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό ψηφιακό σαρωτή, θα δημιουργήσουμε μια ακριβέστατη ψηφιακή αποτύπωση της οδοντοστοιχίας σας. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα ορθοδοντικής θεραπείας, καθορίζοντας:

  • το σχήμα των ναρθήκων·
  • τον αριθμό των ξεχωριστών σετ που θα απαιτηθούν·
  • τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Μόλις κατασκευαστούν οι νάρθηκες Invisalign, ο γιατρός θα βεβαιωθεί ότι ταιριάζουν άψογα στα δόντια σας, απαντώντας παράλληλα σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες τυχόν έχετε και δίνοντάς σας συμβουλές για τη φροντίδα και τον χειρισμό τους. Κάθε 6-8 εβδομάδες θα γίνεται έλεγχος της προόδου των δοντιών και η αντικατάσταση του σετ των ναρθήκων με νέο.

 

Ανάλογα με την περίπτωση, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως 6 μήνες.

Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα της Θεραπείας Invisalign;

Οι νάρθηκες Invisalign υπερέχουν από κάθε άποψη από τις θεραπείες με συμβατικά, μεταλλικά σιδεράκια:

  • Αφαιρούνται εύκολα, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε το φαγητό και το ποτό σας με τη φυσική σας οδοντοστοιχία.
  • Είναι πρακτικά αόρατα, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζουν καθόλου την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.
  • Δεν τραυματίζουν ούτε προκαλούν ερεθισμούς στο εσωτερικό του στόματος, ούτε απαιτούν επείγουσες επισκέψεις για σπασμένα σιδεράκια κ.λπ.  

 

Παράλληλα, οι νάρθηκες Invisalign έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες, αντίστοιχες θεραπείες με διαφανείς νάρθηκες· συγκεκριμένα:

  • Κατασκευάζονται από υλικό SmartTrack, μετά από ατομική διαβούλευση με τον γιατρό σας.
  • Είναι απολύτως προσαρμοσμένοι στη δική σας οδοντοστοιχία.
  • Κάθε νάρθηκας κόβεται στη γραμμή των ούλων για μέγιστη δυνατή άνεση και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Ένας ειδικός δείκτης συμμόρφωσης σας βοηθά να αξιολογείτε και, επομένως, να διασφαλίζετε την πρόοδό σας.

 

Πόσο Κοστίζει μια Θεραπεία Invisalign;

Το κόστος μιας θεραπείας Invisalign καθορίζεται από διάφορους παράγοντες – κυρίως από τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού, τον τύπο διόρθωσης που απαιτείται, καθώς και από τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Ο καλύτερος τρόπος να εξακριβώσετε το πιθανό κόστος για τη δική σας περίπτωση είναι να επικοινωνήσετε με έναν πιστοποιημένο γιατρό Invisalign στην περιοχή σας.

 

Ο Δρ Ιωάννης Χατζησωτηρίου διαθέτει ειδική άδεια για την εφαρμογή θεραπείας Invisalign, ανήκοντας μάλιστα στην κατηγορία Platinum Elite, στην οποία ανήκουν αποκλειστικά πιστοποιημένοι ορθοδοντικοί που έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα τη θεραπεία σε περισσότερους από 81 ασθενείς τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Η θεραπεία Invisalign είναι ιδανική τόσο για ενήλικες όσο και παιδιά, εξασφαλίζοντας τρομερή αποτελεσματικότητα, δίχως περιττό πόνο και δίχως να επηρεαστεί καθόλου η εμφάνισή σας!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας, κλείστε άμεσα ένα συμβουλευτικό ραντεβού και μάθετε περισσότερα.