Invisalign ή Μεταλλικά Σιδεράκια; Ποια είναι η κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία για εσάς;

Invisalign ή Μεταλλικά Σιδεράκια; Ποια είναι η κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία για εσάς;

Τα αισθητικά αποτελέσματα μπορεί να είναι ο βασικός λόγος που κάποιος αποφασίζει να ακολουθήσει μια ορθοδοντική θεραπεία, όμως τα οφέλη μιας τέτοιας θεραπείας μπορούν να επηρεάσουν θετικά πολλές πλευρές της καθημερινότητας. Ένα ωραίο χαμόγελο μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου αλλά και να βοηθήσει την κοινωνική και επαγγελματική ζωή του.

 

Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος ορθοδοντικής θεραπείας. Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, υπάρχει μια νέα τεχνολογία η οποία είναι εξίσου άνετη και αποτελεσματική και ονομάζεται Invisalign. Η τεχνολογία αυτή ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1997 και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Το σύστημα θεραπείας Invisalign βασίζεται σε μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή και αντικαθίστανται περίπου κάθε δύο εβδομάδες.

 

Πιο κάτω διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεραπεία και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

 

 

Καθημερινότητα – Τρόπος ζωής

Τα μεταλλικά σιδεράκια αποτελούν την ιδανική επιλογή αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να εμπιστευτούν έναν ειδικό για τη θεραπεία τους καθώς σε αυτή την περίπτωση ο ορθοδοντικός σας αναλαμβάνει να κάνει όλη τη δουλειά! Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ποιες τροφές να αποφεύγετε.

 

Αντίθετα, αν θέλετε να έχετε ενεργό ρόλο στη θεραπεία σας το σύστημα Invisalign σας δίνει τον έλεγχο! Αρχικά, ο ορθοδοντικός σας θα δημιουργήσει στον υπολογιστή μια τρισδιάστατη απεικόνιση της υπάρχουσας κατάστασης των δοντιών σας και θα σας δείξει με ακρίβεια τα στάδια που θα ακολουθήσετε μέχρι να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό σίγουρα θα τονώσει τα κίνητρά σας αφού θα δείτε πώς ακριβώς θα είναι το τελικό χαμόγελό σας. Έπειτα, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι φοράτε τους νάρθηκες για περίπου 20-22 ώρες την ημέρα και ότι αλλάζετε τους νάρθηκες περίπου κάθε δύο εβδομάδες σύμφωνα με τις υποδείξεις του ορθοδοντικού σας.

 

Invisalign ή Μεταλλικά Σιδεράκια; Ποια είναι η κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία για εσάς;

 

 

Άνεση

Στην κατηγορία αυτή το σύστημα Invisalign είναι ξεκάθαρος νικητής! Τα μεταλλικά σιδεράκια συνήθως προκαλούν πόνο κατά την τοποθέτηση αλλά και σε κάθε προσαρμογή. Επίσης, ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσουν μικρές πληγές ή γρατζουνιές στα ούλα σας.  Όμως, οι νάρθηκες Invisalign δεν έχουν αιχμηρές άκρες και δεν τραυματίζουν το εσωτερικό του στόματος. Ίσως να αισθανθείτε μια δυσφορία κατά την αρχική τοποθέτηση στα δόντια μόνο. Σε γενικές γραμμές, οι νάρθηκες είναι πιο άνετοι και δεν προκαλούν μεγάλες ενοχλήσεις όπως τα κλασικά μεταλλικά σιδεράκια.

 

Αισθητική

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με την εμφάνισή σας και αν τολμάτε να κάνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, τα μεταλλικά σιδεράκια είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Από την άλλη, αν έχετε λιγότερη αυτοπεποίθηση και αν δεν θέλετε να φαίνονται τα σιδεράκια, μπορείτε να επιλέξετε τους νάρθηκες Invisalign, καθώς είναι διαφανείς και αόρατοι!

 

Όποια από τι δύο θεραπείες και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα μεταμορφώσετε το χαμόγελο, τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές και για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο για εσάς.