Invisalign! Ψηφιακή καινοτομία στην ορθοδοντική επιστήμη!

Invisalign! Ψηφιακή καινοτομία στην ορθοδοντική επιστήμη!

Πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της ορθοδοντικής προκειμένου να ισιώσουν τα δόντια τους, να βελτιώσουν το χαμόγελό τους αλλά και την αυτοπεποίθησή τους. Στο παρελθόν, η ιδέα και μόνο ότι κάποιος πρέπει να φορέσει σιδεράκια προκαλούσε φόβο, στενοχώρια και δυσάρεστα συναισθήματα. Σήμερα, όμως, είναι διαθέσιμη η θεραπεία με το σύστημα Invisalign. Η θεραπεία αυτή είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι αποτελεσματική, εάν χρησιμοποιηθεί από έναν έμπειρο γιατρό, και μπορεί να εφαρμοστεί σε μια μεγάλη γκάμα περιπτώσεων από ήπια μικρο-ζητήματα έως δύσκολα και σύνθετα προβλήματα.

 

Η θεραπεία Invisalign αποτελείται από διάφανους νάρθηκες, οι οποίοι δημιουργούνται με βάση τις δικές σας ανάγκες, εφαρμόζουν άνετα και βελτιώνουν σταδιακά τη θέση των δοντιών σας. Αυτό που κάνει τη μέθοδο αυτή καινοτόμα είναι το γεγονός ότι οι διάφανοι νάρθηκες μετακινούν τα δόντια σας χωρίς εσείς να το καταλάβετε. Μία άλλη καινοτομία του Invisalign είναι ότι μπορείτε να τοποθετείτε και να αφαιρείτε μόνοι σας τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Με τη θεραπεία Invisalign μπορείτε να μειώσετε τη διάρκεια της συνολικής θεραπείας, ακολουθώντας ωστόσο το πλάνο του ορθοδοντικού σας. Σε κάθε επίσκεψη, ο γιατρός θα σας δώσει τους επόμενους νάρθηκες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και θα σας δίνει οδηγίες για το πόσο συχνά θα πρέπει να τους αλλάζετε.

 

Invisalign! Ψηφιακή καινοτομία στην ορθοδοντική επιστήμη!

Προκειμένου να ξεκινήσετε τη θεραπεία Invisalign θα πρέπει να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα.

  1. Επισκεφτείτε τον ορθοδοντικό σας.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον ορθοδοντικό, αυτός θα επιβεβαιώσει ότι χρειάζεστε τη θεραπεία, θα πραγματοποιήσει κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις και θα σας δώσει ένα πλάνο δράσης. Έπειτα, οι νάρθηκές σας θα παραγγελθούν και σε περίπου 2-3 βδομάδες θα προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της θεραπείας.

  1. Τοποθέτηση ναρθήκων και οδηγίες

Στο βήμα αυτό θα λάβετε από τον ορθοδοντικό σας την πρώτη σειρά από νάρθηκες, οι οποίοι θα είναι προσαρμοσμένοι στις δικές σας ανάγκες. Ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για την χρήση τους και θα σας ενημερώσει πόσο συχνά θα πρέπει να τους αλλάζετε.

  1. Παρακολούθηση

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να επισκέπτεστε τον ορθοδοντικό σας περίπου κάθε 10 περίπου μέρες αρχικά και έπειτα κάθε 6-8 εβδομάδες προκειμένου να παρακολουθήσει την πρόοδό σας και να σας δώσει τους επόμενους νάρθηκες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

 

Πλεονεκτήματα Invisalign

Ορισμένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας με τους διάφανους νάρθηκες είναι:

  • Πρέπει να φοριούνται για περίπου 20-22 ώρες την ημέρα σε αντίθεση με τα κλασικά σιδεράκια που φοριούνται μόνιμα.
  • Δεν φαίνονται και δεν εμποδίζουν την ομιλία. Είναι εντελώς αόρατοι!
  • Δεν πληγώνουν τα χείλη, τα μάγουλα ή τα ούλα καθώς εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια σας.
  • Η συντήρησή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη αφού ξεπλένονται με κρύο νερό και καθαρίζονται με οδοντόπαστα.

 

Κόστος θεραπείας Invisalign

Το κόστος της θεραπείας Invisalign διαφέρει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης, τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και τις επισκέψεις στον ορθοδοντικό σας. Πολλά ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν το κόστος της θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη θεραπεία Invisalign, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας προκειμένου να κλείσετε το ραντεβού σας για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και συμβουλές.