Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα σιδεράκια σας

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα σιδεράκια σας

Αν σκοπεύετε να ακολουθήσετε μια θεραπεία με σιδεράκια αλλά η διαδικασία σάς φαίνεται αρκετά βαρετή, τότε υπάρχει ένας τρόπος να την κάνετε πιο διασκεδαστική και δεν είναι άλλος από τα χρωματιστά μεταλλικά σιδεράκια!

Στις μέρες μας υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από διαθέσιμα χρώματα τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για τα σιδεράκια σας, ανάλογα με τη διάθεση και το στυλ σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για το ποια χρώματα να αποφύγετε, ποια να προτιμήσετε και γιατί.

 

 

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα σιδεράκια σας

Ποια χρώματα θα ήταν καλό να αποφύγετε

Αν βρίσκεστε στη διαδικασία να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα σιδεράκια σας, τότε σίγουρα θα έχετε πολλές απορίες. Να επιλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα; Να επιλέξετε ένα χρώμα που ταιριάζει με τα ρούχα σας; Ή μήπως να επιλέξετε κάτι που δεν θα φαίνεται; Σίγουρα η τελική επιλογή είναι δική σας, αλλά σας προτείνουμε να αποφύγετε τα παρακάτω χρώματα:

  • Λευκά: Αν σκέφτεστε να επιλέξετε τα λευκά σιδεράκια για να είναι λιγότερο ορατά, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Τα λευκά σιδεράκια λερώνονται πολύ εύκολα μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και οι λεκέδες είναι ορατοί. Ακόμη, τα λευκά σιδεράκια μπορεί να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα, καθώς το φυσικό σμάλτο των δοντιών δεν είναι τόσο λευκό όσο το τεχνητό χρώμα που έχουν τα σιδεράκια.
  • Κίτρινα: Για παρόμοιο λόγο προτείνουμε να αποφύγετε τα κίτρινα σιδεράκια, καθώς έχουν την τάση να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται πιο κίτρινα.
  • Πράσινα ή καφέ: Και τα δύο χρώματα είναι πολύ όμορφα, αλλά είναι πολύ εύκολο κάποιος να θεωρήσει ότι σας έχει κολλήσει μια τροφή στα δόντια. Σίγουρα θα θέλετε να αποφύγετε ένα τέτοιο άβολο περιστατικό!

Ποια χρώματα να επιλέξετε για να φαίνονται τα δόντια σας πιο λευκά

  • Σκούρα χρώματα: Μια καλή επιλογή είναι τα σκούρα χρώματα όπως το σκούρο μπλε, το μωβ ή το βιολετί. Η αντίθεση ανάμεσα στο λευκό χρώμα των δοντιών σας και το σκούρο χρώμα που θα έχουν τα σιδεράκια θα κάνει τα δόντια σας να φαίνονται πιο λευκά.
  • Ροζ, απαλό κόκκινο, χρυσό ή ανοιχτό γαλάζιο: Αυτά τα χρώματα είναι μια καλή επιλογή αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και θέλετε να την τονίσετε.

 

Μην ξεχνάτε ότι η τελική απόφαση είναι δική σας και θα πρέπει να επιλέξετε κάτι το οποίο σας αρέσει και σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Καθώς η θεραπεία με σιδεράκια μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε αρκετές φορές το χρώμα στα σιδεράκια σας, σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του ορθοδοντικού σας.

Η κλινική μας διαθέτει μια μεγάλη εμπειρία στις θεραπείες με μεταλλικά σιδεράκια και μπορεί να σας προτείνει ποια είναι κατάλληλα για εσάς σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπείες αλλά και γνα κλείσετε το ραντεβού σας.