Παίξτε με τα πολύχρωμα σιδεράκια σας! Εσάς ποιο θα είναι το επόμενο σας χρώμα;

Παίξτε με τα πολύχρωμα σιδεράκια σας! Εσάς ποιο θα είναι το επόμενο σας χρώμα;

Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι η πιο γνωστή αλλά και η πιο οικονομική ορθοδοντική θεραπεία. Ακολουθείται τόσο από ενήλικες όσο και από εφήβους καθώς είναι ιδιαίτερα απλή στην εφαρμογή. Αυτό που κάνει τη θεραπεία με μεταλλικά σιδεράκια διασκεδαστική είναι το γεγονός ότι μπορείτε να αποφασίσετε τι χρώμα θέλετε να είναι τα σιδεράκια σας! Αν δεν ξέρετε ποιο χρώμα να επιλέξετε, δείτε παρακάτω ορισμένες προτάσεις.

 

Ποια χρώματα κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται πιο λευκά;

Η πρώτη σκέψη πολλών ανθρώπων όταν μαθαίνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρωματιστά μεταλλικά σιδεράκια είναι ότι θέλουν να επιλέξουν το λευκό χρώμα για να μην είναι εύκολα αντιληπτή η θεραπεία που ακολουθούν. Όμως, όταν δείτε το χρώμα που έχουν τα δόντια σας συγκριτικά με ένα πραγματικά λευκό αντικείμενο θα συνειδητοποιήσετε ότι τα δόντια σας ίσως δεν είναι όσο λευκά νομίζετε ότι είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα δόντια δεν είναι απολύτως λευκά αλλά έχουν έναν δευτερεύον τόνο που συνήθως είναι το κίτρινο.

Προκειμένου να κάνετε τα δόντια σας να φαίνονται πιο λευκά από όσο είναι, μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο σκούρο χρωματικό τόνο για τα σιδεράκια σας, όπως για παράδειγμα το σκούρο πράσινο ή το σκούρο μπλε.

 

Επιλέξτε το χρώμα της αγαπημένης σας ομάδας

Αν είστε λάτρεις των αθλημάτων, ειδικά τα παιδιά, και παρακολουθείτε συχνά αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της ομάδας που υποστηρίζετε για την επόμενη προσαρμογή στα σιδεράκια σας! Τα πιο συχνά χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι το πράσινο, το κόκκινο, το λευκό, το μαύρο και το κίτρινο.

 

Χρώματα ανάλογα με την εποχή του χρόνου

Συνήθως, η προσαρμογή στα σιδεράκια πραγματοποιείται κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Έτσι, ανάλογα με την εποχή και τη διάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο χρώμα. Δείτε τι προτείνουμε για κάθε εποχή:

Άνοιξη: Είναι μία από τις πιο αγαπημένες εποχές μικρών και μεγάλων καθώς ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει και τα λουλούδια ανθίζουν. Τα χρώματα που ταιριάζουν με αυτή την εποχή είναι το ανοιχτό πράσινο, το ροζ και το κόκκινο.

Καλοκαίρι: Το καλοκαίρι είναι συνήθως συνδεδεμένο με τη θάλασσα, τον ήλιο και τα παγωτά. Για αυτό τον λόγο μπορείτε να επιλέξετε έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το μοβ.

Φθινόπωρο: Τα χρώματα της φύσης που κυριαρχούν το φθινόπωρο είναι το καφέ, το σκούρο πράσινο και το μπορντό.

Χειμώνας: Αν πρόκειται να ρυθμίσετε τα σιδεράκια σας το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα και σκούρα χρώματα όπως το κόκκινο και το σκούρο μπλε.

 

Χρωματικές επιλογές για τις γιορτές

Αν πρόκειται να αλλάξετε τα σιδεράκια σας κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη, μπορείτε να επιλέξετε το κόκκινο ή το πράσινο χρώμα, καθώς αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα χρώματα των Χριστουγέννων.

Αν έχετε προγραμματίσει την επόμενη αναπροσαρμογή στα σιδεράκια σας κοντά στις γιορτές του Πάσχα, μπορείτε να επιλέξετε το κόκκινο χρώμα καθώς είναι το χρώμα που επικρατεί την περίοδο αυτή.

 

Παίξτε με τα πολύχρωμα σιδεράκια σας! Εσάς ποιο θα είναι το επόμενο σας χρώμα;

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεν σας αρέσει το χρώμα που θα επιλέξετε για τα σιδεράκια σας, να θυμάστε ότι είναι προσωρινό και ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο χρώμα στην επόμενη προσαρμογή σας. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για την ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.