Σιδεράκια για ενήλικες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σιδεράκια για ενήλικες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι θεραπείες με σιδεράκια απευθύνονται μόνο σε παιδιά και εφήβους. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς τα σιδεράκια απευθύνονται σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Ίσως οι ενήλικες να είναι πιο διστακτικοί στο να λάβουν την απόφαση να ακολουθήσουν μια τέτοια θεραπεία, αφού εξετάζουν πολλούς παράγοντες όπως είναι το κόστος, η δυσφορία αλλά και η εμφάνισή τους με τα σιδεράκια. Ιδιαίτερα η εμφάνιση είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, αποφεύγουν να βάλουν σιδεράκια αφού θεωρούν ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η αυτοπεποίθησή τους.

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορετικές θεραπείες με σιδεράκια (και όχι μόνο) που μπορεί να ακολουθήσει ένα ενήλικας προκειμένου να βελτιώσει την εμφάνιση των δοντιών του και να αποκτήσει ένα όμορφο και ίσιο χαμόγελο.

 

Γλωσσικά σιδεράκια – Incognito

Σε αντίθεση με τα κλασικά σιδεράκια που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, τα γλωσσικά σιδεράκια τοποθετούνται στο πίσω μέρος των δοντιών και έτσι είναι λιγότερο ορατά όταν κάποιος μιλά ή χαμογελά. Για το λόγο αυτό ονομάζονται και αόρατα σιδεράκια. Εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, είναι μια πολύ καλή λύση για όσους ανησυχούν για την εμφάνισή τους αλλά και για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό αφού ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ατυχήματος. Τα σιδεράκια αυτά προσαρμόζονται πλήρως στο στόμα του ασθενούς με αποτέλεσμα να είναι πιο άνετα. Χρειάζονται όμως τακτική παρακολούθηση από τον ορθοδοντικό σας, ενώ μπορεί να είναι πιο ακριβά από ότι τα κλασικά σιδεράκια.

 

Διαφανείς νάρθηκες – Invisalign

Μία από τις νεότερες μεθόδους στον κλάδο της ορθοδοντική για τη βελτίωση της θέσης των δοντιών είναι οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign. Για τη θεραπεία αυτή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από νάρθηκες (ή “ευθυγραμμιστές” σύμφωνα με τον αγγλικό όρο “aligners”), οι οποίοι θα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Οι νάρθηκες αυτοί είναι σχεδόν αόρατοι και κατασκευάζονται αποκλειστικά σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Στην περίπτωση αυτή, τα δόντια μετακινούνται σταδιακά προς τη θέση που έχει ορίσει ο ορθοδοντικός σας. Ο σχεδιασμός της θεραπείας αυτής γίνεται ψηφιακά και έτσι το αποτέλεσμα καθορίζεται με μεγάλη ακρίβεια. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μειώνονται οι επισκέψεις στον ορθοδοντικό, καθώς μπορείτε να αλλάξετε τους νάρθηκες αυτούς μόνοι σας στο σπίτι. Θα πρέπει ωστόσο να κανονίζετε τα ραντεβού σας για να παίρνετε τα επόμενα σετ ναρθήκων και για παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας

Σιδεράκια για ενήλικες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Διάφανα σιδεράκια

Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος για τη βελτίωση του χαμόγελού σας είναι τα διάφανα σιδεράκια. Πρόκειται για ορθοδοντικούς μηχανισμούς που εφαρμόζονται στα δόντια όπως ακριβώς και τα κλασικά σιδεράκια που γνωρίζουμε. Αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο να ξεχωρίζει είναι ότι τα διάφανα σιδεράκια κατασκευάζονται από υλικό που είναι κοντά στο χρώμα της αδαμαντίνης των δοντιών. Με αυτό τον τρόπο, η αντίθεση ανάμεσα στο χρώμα που έχουν τα σιδεράκια και το χρώμα των δοντιών είναι ελάχιστη και ο ασθενής δεν νιώθει τόσο άβολα εμφανισιακά. Επίσης, το χρώμα σε αυτά τα σιδεράκια δεν αλλοιώνεται, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για καπνιστές. Και σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον ορθοδοντικό σας προκειμένου να παρακολουθεί την πρόοδό σας και να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

 

Ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να τονώσει αισθητά την αυτοπεποίθηση κάθε ανθρώπου και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους γύρω του είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές μέθοδοι για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ίσιο, λαμπερό και υγιές χαμόγελο. Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους είναι ελάχιστα ορατές και προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, συνεπώς δεν θα πρέπει να σας απασχολεί το αισθητικό κομμάτι.

 

Επικοινωνήστε με την κλινική μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπείες και για να μάθετε ποια θεραπεία ταιριάζει στις ανάγκες σας