Ταξιδεύοντας με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign - Χρήσιμες συμβουλές

Ταξιδεύοντας με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign - Χρήσιμες συμβουλές

Η απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, αφού αυτό επηρεάζει θετικά πολλούς τομείς της καθημερινότητάς σας! Μια καινοτόμος ορθοδοντική θεραπεία που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το πετύχετε αυτό είναι οι «αόρατοι» νάρθηκες Invisalign.

 

Τι συμβαίνει όμως με τα Invisalign σας όταν πρόκειται να ταξιδέψετε; Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές και χρήσιμες συμβουλές, θα μπορέσετε να συνεχίσετε τη θεραπεία σας, ακόμα και όταν ταξιδεύετε, όπου κι αν βρίσκεστε, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

  1. Πάρτε μαζί σας το προηγούμενο σετ ναρθήκων, αλλά και το επόμενο. Ανάλογα με το πόσο καιρό ακολουθείτε τη θεραπεία με τους νάρθηκες, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το προηγούμενο ή το επόμενο σετ που έχετε λάβει από τον ορθοδοντικό σας. Αν νιώθετε ότι οι νάρθηκες που φοράτε τώρα είναι πολύ σφιχτοί, ίσως χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το προηγούμενο σετ. Αντίστοιχα, αν αισθάνεστε ότι οι νάρθηκες που φοράτε τώρα είναι πολύ χαλαροί και βγαίνουν εύκολα, ίσως χρειαστεί να φορέσετε την επόμενη σειρά ναρθήκων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να σας δώσει ακριβείς οδηγίες.

 

  1. Προνοήστε για τους επόμενους νάρθηκες που θα χρειαστείτε. Αν γνωρίζετε ότι πρόκειται να λείψετε για πάνω από δύο εβδομάδες εκτός σπιτιού, επικοινωνήστε με τον ορθοδοντικό σας προκειμένου να σας δώσει την επόμενη σειρά ναρθήκων στο μέρος. Μέχρι να λάβετε τους νέους νάρθηκες, θα πρέπει να συνεχίσετε να φοράτε αυτούς που ήδη έχετε και να μην διακόψετε τη θεραπεία σας.

 

  1. Φυλάγετε προσεκτικά τους νάρθηκες. Τοποθετήστε τους νάρθηκές σας σε χώρο που θα έχετε άμεσα και ανά πάσα στιγμή πρόσβαση. Αποφύγετε βαλίτσες και χειραποσκευές ή πρόχειρες πλαστικές τσάντες ψώνιων. Ιδανικά, οι νάρθηκές σας θα πρέπει να τοποθετούνται στη θήκη που σας έχει δώσει ο ορθοδοντικός σας όταν ξεκινήσατε τη θεραπεία σας, την οποία πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας. Αυτό γίνεται για να προστατεύετε τους νάρθηκες από τυχόν φθορές (π.χ. βάζοντάς τους σε ένα χαρτομάντηλο ή σακουλάκι, μπορεί να τους πετάξετε καταλάθος ή να τους ξεχάσετε οπουδήποτε) και για να αποφύγετε πιθανή απώλειά τους (εάν π.χ. σας κλέψουν την τσάντα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα μαζί με τα οποία φυλάγατε τους νάρθηκες, τότε θα χαθούν και αυτοί μαζί). Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να συνεχίσετε τη θεραπεία σας ακόμα και αν χάσετε κάποιο προσωπικό σας αντικείμενο.

Ταξιδεύοντας με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign - Χρήσιμες συμβουλές

  1. Να έχετε πάντα μαζί σας, όπου κι αν πηγαίνετε, ένα μπουκαλάκι με νερό. Πολλές φορές, όταν φοράτε τους νάρθηκές σας, μπορεί να στεγνώσουν τα χείλη σας και να χρειάζεστε ενυδάτωση. Για αυτό τον λόγο, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό. Ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε ένα μέρος που δεν γνωρίζετε αν το τρεχούμενο νερό είναι πόσιμο, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας νερό. Έτσι, δεν θα αγχωθείτε στο ταξίδι σας.
  2. Συνεχίστε τη ρουτίνα καθαριότητας των ναρθήκων σας. Το ότι θα βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε το σχολαστικό καθαρισμό των ναρθήκων σας. Αντίθετα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ορθοδοντικού σας για το πόσο συχνά πρέπει να αφαιρείτε τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια των γευμάτων αλλά και όταν πρόκειται να βουρτσίσετε τα δόντια σας.  Για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες καθαρισμού που έχετε λάβει από το γιατρό σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μια οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα σε ταξιδιωτικό μέγεθος. Ακόμη, θα χρειαστείτε ένα ήπιο καθαριστικό αλλά και τις ειδικές ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχιών.

Συνοψίζοντας, είναι αρκετά απλό να συνδυάσετε τα ταξίδια με την θεραπεία Invisalign, αρκεί να ακολουθήσετε ορισμένες απλές συμβουλές όπως αυτές που περιγράψαμε παραπάνω. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή απορία σχετικά με το σύστημα Invisalign, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.