5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τη Θεραπεία Invisalign!

5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τη Θεραπεία Invisalign!

Ανακαλύψτε τη δύναμη του χαμόγελού σας με Invisalign!

Η θεραπεία Invisalign είναι μια από τις δημοφιλέστερες ορθοδοντικές επιλογές της κλινικής μας. Παρότι η τεχνολογία Invisalign υπάρχει εδώ και δεκαετίες, στην Κύπρο έγινε γνωστή μόλις τα τελευταία χρόνια.

Ιδανικοί τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες, οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign έφεραν πραγματική επανάσταση στην ορθοδοντική, καθώς δεν χρησιμοποιούν καθόλου σιδεράκια. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται διάφανοι νάρθηκες, σχεδιασμένοι και αποκλειστικά κατασκευασμένοι για τον κάθε ασθενή, οι οποίοι μετατοπίζουν αργά τα δόντια ωσότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία Invisalign που την έχουν κάνει τόσο δημοφιλή επιλογή στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 

1. Εξατομικευμένη Διάγνωση και Απεικόνιση Θεραπείας

Οι νάρθηκες Invisalign ξεχωρίζουν, πρώτα από όλα, για τον υψηλό βαθμό προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

 

Χρησιμοποιώντας μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία και μια πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, ο οδοντίατρός σας θα διαπιστώσει τη φύση και την έκταση των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην οδοντοστοιχία σας. Κουβεντιάζοντας μαζί σας, θα καταλήξει στην πιο κατάλληλη θεραπεία και θα σας δώσει το χρονικό πλάνο της θεραπείας.

 

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας, συνδυάζοντας πλήθος πληροφοριών από διάφορα διαγνωστικά μέσα, όπως φωτογραφίες, ακτινογραφίες και σάρωση της οδοντοστοιχίας σας με ειδικό scanner, θα ετοιμάσει ένα πλήρως εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας. Όλα τα στάδια και το τελικό θεραπευτικό αποτέλεσμα καθορίζονται με ακρίβεια πριν αρχίσει η θεραπεία, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα προτού καν φορέσετε τους νάρθηκες.

 

2. Ειδικό Διάφανο Υλικό Κατασκευής  

Χρησιμοποιώντας το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας σας, ειδικό εργαστήριο θα δημιουργήσει για σας ένα εικονικό μοντέλο θεραπείας σε μορφή βίντεο (γνωστό ως ClinCheck), που απεικονίζει όλα τα στάδια θεραπείας, τον αριθμό των ναρθήκων που θα απαιτηθούν και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

 

Με βάση αυτό, κατασκευάζονται τα σετ των ναρθήκων από Smart Track, ένα λείο, διάφανο πλαστικό πάχους μόλις μισού χιλιοστού, που συνδυάζει αντοχή και ελαστικότητα, ώστε να είναι άνετοι στο στόμα αλλά και να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τη Θεραπεία Invisalign!

3. Ανώδυνη Θεραπεία  

Η θεραπεία ξεκινά όταν φορέσετε το πρώτο σετ ναρθήκων. Θα πρέπει να τους φοράτε τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα, ώστε να μετατοπίζουν σταδιακά τα δόντια σας στην επιθυμητή θέση. Η ενόχληση είναι ελάχιστη και διαρκεί μόλις τις πρώτες 2-3 μέρες τοποθέτησης του κάθε νέου νάρθηκα. Τόσο διαρκεί και η όποια μικρή επίδραση στην ομιλία σας.

 

Οι νάρθηκες αντικαθίστανται κάθε μία με δύο εβδομάδες και τους οποίους αφαιρείτε κάθε φορά που θέλετε να φάτε ή να πιείτε κάποιο ζαχαρούχο ρόφημα, καθώς και όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ειδικοί μπλε δείκτες ενσωματωμένοι στους νάρθηκες αποχρωματίζονται σταδιακά, βοηθώντας τον οδοντίατρο να καταλάβει πόσες ώρες τους φοράτε και πότε πρέπει να αντικατασταθούν. 

 

4. Παρακολούθηση Θεραπείας

Για την κατάλληλη παρακολούθηση της θεραπείας σας, πρέπει κάθε 6 περίπου εβδομάδες να επισκέπτεστε τον ορθοδοντικό σας.

5. Μοναδικά Πλεονεκτήματα 

Το πρώτο και πιο προφανές πλεονέκτημα της θεραπείας Invisalign είναι η διακριτικότητά της. Λόγω του διαφανούς υλικού κατασκευής, το χαμόγελό σας και η αισθητική του προσώπου σας θα επηρεαστεί ελάχιστα συγκριτικά με τα σιδεράκια.

 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, όμως, είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία που σας προσφέρουν: σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε άνετα το φαγητό σας και να τρώτε ό,τι θέλετε, σε αντίθεση με τα σιδεράκια, στα οποία συγκεκριμένες λιχουδιές είναι απαγορευμένες. Οποτεδήποτε χρειαστεί, μπορείτε πολύ εύκολα να τους αφαιρέσετε.

 

Είναι άνετοι στην εφαρμογή και διευκολύνουν το βούρτσισμα και τη στοματική σας υγιεινή. Οι απαιτούμενες επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι πολύ λιγότερες, ενώ το απαλό υλικό τους είναι πολύ καταλληλότερο για όσους αγαπούν τα σπορ και αθλούνται συχνά, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν τα ούλα ή τα χείλη μετά από κάποιο χτύπημα.

Μάθετε Περισσότερα!

Η θεραπείας Invisalign συνδυάζει την αποτελεσματικότητα των συμβατικών ορθοδοντικών θεραπειών με την άνεση και την αισθητική που εξασφαλίζουν η προηγμένη τεχνολογία.

 

Στο ιατρείο μας, προσφέρουμε θεραπείες Invisalign με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ασθενείς κάθε ηλικίας: ο Δρ Ιωάννης Χατζησωτηρίου έχει φτάσει το επίπεδο “Platinum Elite” ολοκληρώνοντας με επιτυχία περισσότερους από 81 ασθενείς τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας, κλείστε το προσωπικό σας ραντεβού και ανακαλύψτε χωρίς καμία επιβάρυνση πόσο λαμπερό μπορεί να γίνει το χαμόγελό σας!