5 πρακτικά δώρα Χριστουγέννων για κάποιον που φοράει σιδεράκια

5 πρακτικά δώρα Χριστουγέννων για κάποιον που φοράει σιδεράκια

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, αφού είναι η ιδανική ευκαιρία για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας αλλά και για να ανταλλάξουμε δώρα! Παρόλο που συνήθως ξέρουμε τι αρέσει στους φίλους και τους συγγενείς μας, συνήθως δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα δώρο για τους αγαπημένους μας που φορούν σιδεράκια.

Φέτος τα Χριστούγεννα δωρίστε τους ένα πρακτικό δώρο που θα τους βοηθήσει με την καθημερινή τους ζωή με τα σιδεράκια. Δείτε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες ιδέες δώρων για όσους φορούν σιδεράκια.

  1. Πακέτο δώρου με απαραίτητα είδη για τα σιδεράκια

Τα σιδεράκια είναι για όλους μια νέα κατάσταση που πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσουν. Για να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα κατάσταση, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα κιτ «επιβίωσης» με χρήσιμα προϊόντα για την καθημερινότητά τους. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αρκετά έτοιμα πακέτα δώρων, αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε το δικό σας.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα μικρό καθρέφτη, ένα πτυσσόμενο ποτηράκι για το ξέπλυμα των δοντιών, μια μικρή οδοντόβουρτσα και μια μικρή οδοντόκρεμα σε ταξιδιωτικό μέγεθος. Όλα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα μικρό νεσεσέρ με όμορφα σχέδια που θα χωράει σε κάθε τσάντα για εύκολη πρόσβαση.

5 πρακτικά δώρα Χριστουγέννων για κάποιον που φοράει σιδεράκια

  1. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα καλής ποιότητας

 

Αφού τοποθετηθούν τα σιδεράκια, το βούρτσισμα μπορεί να είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ότι πριν καθώς οι τροφές και η πλάκα τείνουν να προσκολλώνται στα σιδεράκια και ανάμεσα στα συρματάκια. Η κατάσταση αυτή συχνά προκαλεί εκνευρισμό. Ένα χρήσιμο δώρο θα ήταν μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα υψηλής ποιότητας η οποία θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για όσους φορούν σιδεράκια. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρώματα και σχέδια στο εμπόριο με ενδιαφέροντα και χρήσιμα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι το ενσωματωμένο χρονόμετρο που ενημερώνει για πόσο χρόνο θα πρέπει κάποιος να βουρτσίζει τα δόντια του και για το πότε πρέπει να μετακινηθεί σε διαφορετικό σημείο του στόματος.

  1. Ένα καλάθι με τρόφιμα φιλικά προς τα σιδεράκια

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν όσους φορούν σιδεράκια είναι ότι θα πρέπει να στερηθούν πολλές από τις αγαπημένες τους τροφές. Μια καλή ιδέα δώρου είναι να δημιουργήσετε ένα καλάθι με τροφές που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους με σιδεράκια.

Τροφές που επιτρέπονται είναι τα ζυμαρικά, τα μαλακά γλυκά (ιδίως αυτά που έχουν κρεμώδη υφή), τα ροφήματα σοκολάτας και τα φρούτα. Αποφύγετε να συμπεριλάβετε σκληρές τροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στα σιδεράκια όπως οι ξηροί καρποί, τα γλειφιτζούρια, τα ποπ κόρν, οι τσίχλες και τα σκληρά γλυκίσματα.

  1. Μια συσκευή εκτόξευσης νερού για καθαρισμό των δοντιών

Η σωστή υγιεινή των δοντιών είναι σημαντική για όλους και ιδιαίτερα για όσους φορούν σιδεράκια. Συνήθως, όμως, το βούρτσισμα των δοντιών δεν επαρκεί για να απομακρυνθούν οι τροφές ανάμεσα από τα δόντια και για να καθαρίσουν τα σιδεράκια και για τον λόγο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται το οδοντικό νήμα. Όμως, η διαδικασία καθαρισμού με το οδοντικό νήμα μπορεί να είναι δύσκολη, κουραστική και πολλές φορές αναποτελεσματική όταν υπάρχουν σιδεράκια.

Ευτυχώς, υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες συσκευές καθαρισμού που λειτουργούν με την εκτόξευση νερού. Η διαδικασία του καθαρισμού γίνεται πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική, ενώ πολλές φορές το νερό με πίεση ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλείται όταν ο ορθοδοντικός σφίξει τα σιδεράκια.

  1. Βούτυρο κακάο για τα χείλη - lip balm

Πολλοί νομίζουν ότι τα σιδεράκια επηρεάζουν μόνο τα δόντια όσων τα φορούν. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς επηρεάζεται ολόκληρο το στόμα αλλά και τα χείλη, τα οποία συχνά ερεθίζονται. Ένα καλό βούτυρο κακάο ή αλλιώς lip balm θα μπορούσε να ανακουφίσει αλλά και ενυδατώσει τα χείλη όσων φορούν σιδεράκια, μέχρι να συνηθίσουν τη νέα κατάσταση. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα καλό lip balm σε ένα σετ με άλλα καλλυντικά ή είδη περιποίησης που θα βελτιώσουν την εμφάνιση των αγαπημένων σας και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Η επιλογή αυτή είναι ιδανική ειδικά για τα κορίτσια που ακολουθούν μια θεραπεία με σιδεράκια!

Το να αγοράζει και να προσφέρει κάποιος δώρα στους αγαπημένους του είναι μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες των Χριστουγέννων. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι στηρίζουμε και νοιαζόμαστε για τους φίλους και τους συγγενείς μας. Παρόλο που ίσως είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάποιο δώρο για όσους φορούν σιδεράκια, είμαστε σίγουροι ότι οι παραπάνω ιδέες θα κάνουν τους φίλους σας να χαμογελάσουν.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τα σιδεράκια ή αν ψάχνετε για περισσότερες ιδέες για δώρα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.