5 Απλά Βήματα για ένα Υγιές Χαμόγελο

5 Απλά Βήματα για ένα Υγιές Χαμόγελο

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος που σας αντικρίζει για πρώτη φορά;

Σωστά μαντέψατε: το χαμόγελό σας! Κι όσο πιο λαμπερό και υγιές είναι, τόσο περισσότερη θετική ενέργεια και αύρα αποπνέει.

Φυσικά, ένα τέτοιο χαμόγελο θέλει συχνά κι αυτό τον χρόνο και τη φροντίδα του για να δημιουργηθεί και να παραμείνει σε καλή κατάσταση. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 5 απλά βήματα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα για να τα καταφέρετε!

 

Να Βουρτσίζετε Καθημερινά τα Δόντια σας

Το τακτικό, καθημερινό βούρτσισμα είναι η πεμπτουσία της στοματικής υγιεινής. Απομακρύνει κηλίδες, λεκέδες αλλά και υπολείμματα τροφών, που αποτελούν εστία και φυτώριο μικροβίων. Παράλληλα, χαρίζει δροσερή αναπνοή. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπει τον σχηματισμό πλάκας και την εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας.

Να θυμάστε ωστόσο ότι το τακτικό βούρτσισμα είναι αποτελεσματικό μόνο όταν γίνεται σωστά: δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο λεπτά με κυκλικές κινήσεις και την κατάλληλη πίεση.

 

Να Χρησιμοποιείτε Οδοντικό Νήμα

Το οδοντικό νήμα είναι ίσως η πιο παραμελημένη μορφή οδοντικής φροντίδας. Είναι ουσιώδες να το χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να καθαρίζετε τα μεσοδόντια διαστήματα που παραμένουν απρόσιτα από την οδοντόβουρτσα.

Αν το νήμα για κάποιον λόγο δεν θα σας βολεύει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεσοδόντια βουρτσάκια. Μιλήστε, όμως, με τον οδοντίατρό σας για να επιλέξετε τον σωστό τύπο.

5 Απλά Βήματα για ένα Υγιές Χαμόγελο

Να Επιλέγετε Προϊόντα Λεύκανσης Προσεκτικά

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα λεύκανσης – και σε διάφορες μορφές: από οδοντόπαστες έως λεύκανση με λέιζερ. Κάθε τύπος έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι όλοι κατάλληλοι ή εξίσου αποτελεσματικοί για όλους τους ανθρώπους. Μιλήστε πρώτα με τον οδοντίατρό σας για να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις δικές σας ανάγκες.

 

Επιλέξτε μια Κατάλληλη για σας Οδοντόβουρτσα

Γενικά, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες θεωρούνται η καλύτερη επιλογή, καθώς αφαιρούν αποδεδειγμένα περισσότερη πλάκα και εξασφαλίζουν υγιέστερα ούλα από τις συμβατικές, χειροκίνητες οδοντόβουρτσες.

Αρκετές μάλιστα διαθέτουν λειτουργίες λεύκανσης ή ειδικό mode για ευαίσθητα δόντια, ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Το σώμα τους είναι ανθεκτικό, οι κεφαλές αλλάζουν πανεύκολα και η ειδικά διαμορφωμένη κίνησή τους διασφαλίζει άριστο βούρτσισμα ξέγνοιαστα. 

 

Φτιάξτε το Χαμόγελό σας

Ένα οδοντιατρικό πρόβλημα δεν θα διορθωθεί ποτέ μόνο του. Το αντίθετο: όσο περνούν τα χρόνια, τόσο χειρότερο θα γίνεται.

Παράλληλα, επειδή το πρόβλημα θα εντείνεται, τόσο δυσκολότερη θα είναι η στοματική υγιεινή στα δύσκολα σημεία, πολλαπλασιάζοντας έτσι και τον κίνδυνο κάποιας οδοντικής πάθησης στο μέλλον και την πρόκληση προβλημάτων και σε δόντια ή σημεία που είναι τώρα υγιή.

 

Αντίθετα, αν ένα πρόβλημα διορθωθεί άμεσα, σίγουρα και το κόστος θα είναι μικρότερο, και το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο για το χαμόγελό σας! 


Μήπως το χαμόγελό σας μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό; Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε τις φανταστικές δυνατότητες της σύγχρονης οδοντιατρικής!