Γιατί το Καλοκαίρι είναι η Καλύτερη Εποχή για να Βάλουν τα Παιδιά Σιδεράκια

Γιατί το Καλοκαίρι είναι η Καλύτερη Εποχή για να Βάλουν τα Παιδιά Σιδεράκια

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! 


Δεν έχει σημασία πώς σχεδιάζετε να το περάσετε: άφθονο κολύμπι, ηλιοθεραπεία δίπλα στην πισίνα, ατέλειωτες βόλτες στη θάλασσα ή κάποιο ταξίδι σε μια εξωτική τοποθεσία – ό,τι κι αν έχετε στο μυαλό, τούτες οι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές μέρες μάς γεμίζουν όλους ενθουσιασμό, ειδικά τα παιδιά! Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνούν ορισμένα σημαντικά πράγματα, όπως η φροντίδα της στοματικής τους υγιεινής. 
Μάλιστα, θα ξαφνιαστείτε ίσως να μάθετε ότι οι ειδικοί θεωρούν το καλοκαίρι την καλύτερη εποχή για κάποια ορθοδοντική θεραπεία για ένα παιδί! Γιατί; Ρίξτε μια ματιά σε 5 κύριους λόγους. 


1. Είναι Ευκολότερο να Προγραμματίσετε Ραντεβού 
Κάθε ορθοδοντική θεραπεία, όπως και τα σιδεράκια, απαιτούν αρκετά ραντεβού, ειδικά στην αρχή. Χρειάζεται τακτικός έλεγχος, μικρο-προσαρμογές κ.λπ. 
Το καλοκαίρι, λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολο να διευθετηθούν αυτά τα ραντεβού στις μέρες και τις ώρες που σας βολεύουν, μιας και οι περισσότεροι πάνε διακοπές, ενώ και το παιδί έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, δίχως σχολεία και φροντιστήρια. 


2. Περισσότερος Χρόνος να Μάθουν να Φροντίζουν τα Σιδεράκια τους 
Τα σιδεράκια είναι, από κάποιες απόψεις, ένα εργαλείο, το οποίο το παιδί πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά. Αυτό απαιτεί λίγο χρόνο. Για παράδειγμα, το βούρτσισμα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό, όπως και η χρήση οδοντικού νήματος και ειδικού κεριού περιποίησης.
Προφανώς, λοιπόν, το παιδί έχει περισσότερο χρόνο το καλοκαίρι να μάθει καλά τη ρουτίνα της οδοντικής του φροντίδας. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα και το επόμενο σημείο…
 

Γιατί το Καλοκαίρι είναι η Καλύτερη Εποχή για να Βάλουν τα Παιδιά Σιδεράκια

  1. Ευκολότερη Προσαρμογή πριν την Έναρξη του Σχολικού Έτους

Κάθε νέα σχολική χρονιά σημαίνει άγχος για το παιδί. Όσο λιγότερες πρόσθετες έγνοιες έχει λοιπόν, τόσο το καλύτερο.

Αν το παιδί ξεκινήσει την ορθοδοντική του θεραπεία το καλοκαίρι, θα έχει άφθονο χρόνο να μάθει να φροντίζει σωστά τα σιδεράκια του. Επίσης (κι αυτό είναι ίσως ακόμη σημαντικότερο), θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται να συνηθίσει την αίσθησή τους στο στόμα του, καθώς και στην εμφάνισή του. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό για παιδιά εφηβικής ηλικίας, που νοιάζονται ιδιαίτερα για την εμφάνισή τους και για την εντύπωση που δίνουν στους συνομηλίκους τους.

  1. Έχουν Περισσότερο Χρόνο να Προσαρμόσουν τη Διατροφή τους

Τα σιδεράκια απαιτούν κάποιες προσαρμογές στη διατροφή του παιδιού. Για παράδειγμα, κολλώδεις τροφές, όπως τσίχλες και ζελεδάκια, απαγορεύονται αυστηρά, όπως και συγκεκριμένα είδη γλυκών, ορισμένοι ξηροί καρποί, άγουρα φρούτα κ.ά.

Αυτού του είδους οι αλλαγές χρειάζονται κι αυτές χρόνο, κάνοντας τους καλοκαιρινούς μήνες την ιδανική εποχή για την απαιτούμενη περίοδο προσαρμογής.

  1. Ευκολότερη Διαχείριση του Πόνου στο Σπίτι

Τα σιδεράκια είναι ένα ξένο σώμα που ασκεί σταθερή πίεση στα δόντια. Στην αρχή, η αίσθηση είναι κάπως περίεργη για το παιδί, ενώ συχνά περιλαμβάνεται και λίγος πόνος.

Ο πόνος αυτός είναι βέβαια υποφερτός και εξαφανίζεται μετά από μερικές μέρες, αλλά σίγουρα είναι κάπως ενοχλητικός για το παιδί. Αν είναι στο σχολείο, η διαχείρισή του γίνεται πιο δύσκολη, ενώ αποσπά και την προσοχή του από τα μαθήματα και τις παραδόσεις.

Αντίθετα, το καλοκαίρι, όταν το παιδί παίζει ή παρακολουθεί ξέγνοιαστο τις αγαπημένες του ταινίες και σειρές, η διαχείριση του πόνου είναι πολύ ευκολότερη. Εξάλλου, στο σπίτι θα έχει πάντοτε κι εσάς στο πλάι του, να το παρηγορήσετε και να το ανακουφίσετε με διάφορες μεθόδους που θα σας προτείνει ο οδοντίατρος.

Δεν χρειάζεται λοιπόν και πολλή σκέψη! Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βάλει ένα παιδί σιδεράκια, γιατί του δίνει τον χρόνο που χρειάζεται για να τα συνηθίσει και να μάθει να τα φροντίζει σωστά, δίχως άλλες έγνοιες και σκοτούρες.

Ενδιαφέρεστε για μια εξατομικευμένη ορθοδοντική θεραπεία, προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες του δικού σας παιδιού;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε περισσότερα!