Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Ζαφειρένια Σιδεράκια!

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Ζαφειρένια Σιδεράκια!

Πήρες τη μεγάλη απόφαση να βελτιώσεις το χαμόγελό σου με μια ορθοδοντική θεραπεία, αλλά… δεν θέλεις να επηρεάσει την εμφάνισή σου;

Ε λοιπόν, υπάρχει τρόπος: τα ζαφειρένια σιδεράκια!

Διάφανα και εξαιρετικά αποτελεσματικά, τα σιδεράκια από ζαφείρι αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και επηρεάζουν ελάχιστα την αισθητική του προσώπου σου, χωρίς συμβιβασμούς στο τελικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ζαφειρένια σιδεράκια και τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με άλλες ορθοδοντικές θεραπείες.  

Διακριτικότητα και Αισθητική 

Βασικό χαρακτηριστικό στη θεραπεία με ζαφειρένια σιδεράκια (ή, πιο σωστά, άγκιστρα) είναι το υλικό κατασκευής τους: παρασκευάζονται από ζαφείρι με ειδική χρωστική, που προσομοιώνει το φυσικό χρώμα των δοντιών.

Αυτό τους επιτρέπει να διορθώνουν τη θέση των δοντιών επηρεάζοντας πολύ λιγότερο την όψη του προσώπου, καθώς είναι πολύ διακριτικά και δεν τραβούν την προσοχή, σε αντίθεση με το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιείται στα μεταλλικά σιδεράκια.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Ζαφειρένια Σιδεράκια!

 

Πώς Διαφέρουν από τα Μεταλλικά Σιδεράκια;

Εκτός από το υλικό κατασκευής, τα ζαφειρένια σιδεράκια έχουν παρόμοιες προδιαγραφές κατασκευής με τα συμβατικά, μεταλλικά σιδεράκια, και αντίστοιχο τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας: προσκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και συνδέονται μεταξύ τους με ένα διακριτικό σύρμα, ώστε να φέρουν σταδιακά τα δόντια στην επιθυμητή θέση.

Παρότι λιγότερο ανθεκτικά από τα μεταλλικά, τα ζαφειρένια σιδεράκια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε μεγάλο εύρος ορθοδοντικών εφαρμογών.

 

Γιατί είναι Τόσο Δημοφιλής Επιλογή σε Ενήλικες;  

Η ορθοδοντική θεραπεία με ζαφειρένια σιδεράκια έχει επιτρέψει σε πολλούς ενήλικες με οδοντικές δυσμορφίες να διορθώσουν το χαμόγελό τους και να βελτιώσουν τη στοματική τους υγιεινή σε μεγάλη ηλικία.

Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ενήλικες που εμφάνισαν κάποιου είδους οδοντική μετατόπιση σε μεγάλη ηλικία (λόγω κάποιας περιοδοντικής νόσου). Πολλοί ταλαιπωρούνταν από συγκλείσεις ή άλλα προβλήματα από μικρή ηλικία, αλλά για οικονομικούς, ψυχολογικούς ή άλλους λόγους, δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να βάλουν σιδεράκια στα παιδικά τους χρόνια. Συχνά, ο λόγος ήταν το άγχος για την επίδραση που θα είχαν τα σιδεράκια στην εμφάνισή τους.

Τα σιδεράκια από ζαφείρι εξαλείφουν αυτό το εμπόδιο. Είναι, επίσης, ιδανική επιλογή σε ενήλικες που είχαν κάνει παλιότερα ορθοδοντική θεραπεία, αλλά επανεμφάνισαν οδοντική σύγκλειση με την πάροδο του χρόνου. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και για άτομα που χρειάζονται προσθετική αποκατάσταση, όπως γέφυρες ή εμφυτεύματα, που απαιτούν όμως πρώτα τη διόρθωση της υπερσύγκλεισης, δηλαδή των μεγάλων κενών μεταξύ των δοντιών.

 
 

Τι Άλλο Πρέπει να Γνωρίζω;

  • Προκαλούν πόνο τα ζαφειρένια σιδεράκια;

Η διαδικασία τοποθέτησης είναι εντελώς ανώδυνη. Τις πρώτες μέρες θα νιώσετε απλά λίγη πίεση, που σύντομα θα υποχωρήσει.

  • Μήπως αφήνουν σημάδια στα δόντια;

Όχι! Η προσκόλληση στην επιφάνεια των δοντιών γίνεται με ειδικές ρητίνες, που δεν αφήνουν κηλίδες ή άλλου είδους σημάδια στο σμάλτο των δοντιών. Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό να τηρήσετε σχολαστικά τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας όσον αφορά τον καθαρισμό, τη στοματική υγιεινή και τη διατροφή σας.

  • Προκαλείται κάποιου είδους βλάβη στα ούλα;

Σε καμία περίπτωση, αρκεί φυσικά ο ασθενής να τηρεί τους κανόνες στοματικής υγιεινής και φροντίδας του γιατρού.

  • Θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας;

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για κάποιο διάστημα, συνήθως τη νύχτα, μια συσκευή σταθεροποίησης (retainer), για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το αισθητικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια αυτού του διαστήματος θα καθοριστεί από τον ορθοδοντικό σας.

Να θυμάστε ότι τα δόντια εξακολουθούν να μετατοπίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά η μετατόπιση θα είναι μικρή μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας.

  • Τι πιθανότητες υπάρχουν να αποτύχει η θεραπεία;

Μηδαμινές, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας προσεκτικά και… αν απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο οδοντίατρο, με πείρα και ειδίκευση στη συγκεκριμένη ορθοδοντική θεραπεία.

Τα ζαφειρένια σιδεράκια είναι ιδανική επιλογή για ένα υπέροχο χαμόγελο χωρίς συμβιβασμούς στην εμφάνισή σας.

Στην κλινική Smile Art έχουμε πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία εκατοντάδες αντίστοιχες ορθοδοντικές θεραπείες, σε παιδιά και ενήλικες! Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας και μάθετε περισσότερα!