Γιατί οι Διακοπές των Χριστουγέννων είναι η Καλύτερη Περίοδος να Βάλει Σιδεράκια το Παιδί Μου

Γιατί οι Διακοπές των Χριστουγέννων είναι η Καλύτερη Περίοδος να Βάλει Σιδεράκια το Παιδί Μου

Ναι, έφτασε κιόλας ο Δεκέμβρης, κι ούτε καν το πήραμε χαμπάρι. Πότε τέλειωσε το καλοκαίρι, πότε μπήκε το φθινόπωρο, πότε ήρθαν οι πρώτες μεγάλες διακοπές της σχολικής χρονιάς – ούτε που το καταλάβαμε!

Ναι, ο χρόνος περνά γρήγορα· μάλιστα, περνά ακόμη γρηγορότερα όταν έχετε βαρύ πρόγραμμα. Και να που συνειδητοποιείτε πως εδώ και καιρό έχετε καταλήξει πως η οδοντοστοιχία του παιδιού σας χρειάζεται κάποιου είδους θεραπεία για να αναπτυχθεί σωστά, αλλά ακόμη δεν έχετε επισκεφτεί τον ορθοδοντικό σας.

Μήπως η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι τελικά η καλύτερη στιγμή για τα σιδεράκια του παιδιού σας;

Ναι, είναι – και παρακάτω θα μάθετε γιατί!

 

  • Είναι πολύ εύκολο να κλείσετε ραντεβού  

 

Στη διάρκεια των διακοπών, ελάχιστοι ενήλικες πηγαίνουν για επισκέψεις στον ορθοδοντικό τους. Έχοντας στο νου τους τα ξεφαντώματα και την καλοπέραση, αφήνουν τέτοιου είδους επισκέψεις για αργότερα.

Πρακτικά, όμως, αυτό σημαίνει πως εσείς μπορείτε πολύ πιο εύκολα να κλείσετε το ή τα ραντεβού που θα χρειαστούν για την ορθοδοντική θεραπεία του παιδιού σας.

Γιατί οι Διακοπές των Χριστουγέννων είναι η Καλύτερη Περίοδος να Βάλει Σιδεράκια το Παιδί Μου

 

  • Το παιδί θα έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί στη νέα του θεραπεία και καθημερινότητα

 

Τα σιδεράκια είναι πλέον εντελώς ανώδυνα και δεν ενοχλούν καθόλου το παιδί στην εφαρμογή τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το παιδί δεν χρειάζεται κάποιον χρόνο να προσαρμοστεί στη νέα του κατάσταση, να συμβιβαστεί με τις όποιες αλλαγές στην εμφάνισή του, καθώς και να συνηθίσει στη νέα του καθημερινότητα, που θα περιλαμβάνει πολύ πιο προσεκτικό καθαρισμό της οδοντοστοιχίας του, αποφυγή κάποιων τροφών και προσοχή όταν αθλείται σωματικά.

Πού θα βρει τον χρόνο που χρειάζεται για όλα αυτά; Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά έχουν μεγάλη ευαισθησία στην έκθεση σε πιθανή κριτική και η εφαρμογή μιας ορθοδοντικής θεραπείας μπορεί να τα αγχώνει όσον αφορά την εντύπωση που θα κάνουν τα σιδεράκια τους στους συμμαθητές τους.

Η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι ιδανική! Θα συνηθίσει να μιλά, να γευματίζει, να παίζει και να αθλείται για αρκετές μέρες προτού επιστρέψει στο σχολείο. Παράλληλα, θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να καθιερώσει μια νέα ρουτίνα στοματικής υγιεινής, δίχως να αγχώνεται τόσο για διαβάσματα και εξετάσεις. Μέχρι να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, θα έχουν πλέον συνηθίσει τη νέα τους καθημερινότητα.

 

  • Θα έχετε χρόνο για οποιεσδήποτε προσαρμογές ίσως χρειαστούν  

 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μια ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να χρειαστεί κάποια προσαρμογή από την αρχική της εφαρμογή. Η περίοδος των διακοπών δίνει στο παιδί, τον γονέα και τον ορθοδοντικό άφθονο χρόνο για τέτοιου είδους προσαρμογές.

 

  • Είναι πιθανό η αφαίρεσή τους να συμπέσει πάλι σε περίοδο διακοπών

 

Παιδιά που φορούν σιδεράκια συχνά χρειάζεται να τα φορούν για περίπου 1 – 2 χρόνια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η αφαίρεσή τους θα συμπέσει και πάλι με την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, γεγονός που θα εξασφαλίσει ξανά όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα στο παιδί και τον γονέα. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, η θεραπεία κρατά 18 μήνες, γεγονός που τοποθετεί την αφαίρεσή τους στις αρχές του καλοκαιριού – ιδανική περίοδο για το παιδί, δεν νομίζετε;

Αν το παιδί σας χρειάζεται σιδεράκια, καλό θα ήταν να σκεφτείτε σοβαρά την εφαρμογή τους με την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα.