Πώς να Διατηρείτε Καλή Στοματική Υγιεινή κατά τη Διάρκεια Ορθοδοντικής Θεραπείας με Σιδεράκια

Πώς να Διατηρείτε Καλή Στοματική Υγιεινή κατά τη Διάρκεια Ορθοδοντικής Θεραπείας με Σιδεράκια

Η καλή στοματική υγιεινή είναι σημαντική σε κάθε περίοδο της ζωής μας – ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς συμβάλλει στην επιτυχία και την αποτελεσματικότητά της. Από την άλλη, μια ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια κάνει τη στοματική φροντίδα πιο περίπλοκη και απαιτητική.

Αυτός φυσικά δεν είναι λόγος να μειώσετε την επιμέλεια ή την τακτικότητά της. Διαβάστε παρακάτω ορισμένους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε άψογη στοματική υγιεινή όσο εξακολουθείτε να φοράτε σιδεράκια.

 

Πώς να Διατηρείτε Καλή Στοματική Υγιεινή κατά τη Διάρκεια Ορθοδοντικής Θεραπείας με Σιδεράκια

 

Να Βουρτσίζετε Καλά τα Δόντια σας μετά από Κάθε Γεύμα

Κάντε συνήθειά σας να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας όχι μόνο το πρωί και το βράδυ, αλλά και μετά από κάθε γεύμα. Αυτό θα απομακρύνει άμεσα οποιαδήποτε υπολείμματα τροφών ίσως έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα δόντια, προτού προλάβουν να αναπτυχθούν βλαβεροί μικροοργανισμοί σε δυσπρόσιτα σημεία.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι, αρκετά συχνά μέσα στη μέρα, ίσως χρειαστεί να φάτε ή να τσιμπήσετε κάτι εκτός σπιτιού. Κάντε, λοιπόν, συνήθειά σας να έχετε πάντοτε μαζί σας ένα σετ ταξιδίου με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα μικρού μεγέθους.

Αν και πάλι δεν είναι εφικτό σε κάποιες περιπτώσεις να βουρτσίσετε τα δόντια σας, φροντίστε τουλάχιστον να τα ξεπλύνετε καλά με νερό ή στοματικό διάλυμα.

 

Υιοθετήστε μια Ισορροπημένη και Υγιεινή Διατροφή

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το αν φορά σιδεράκια ή όχι. Αλλά ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχουν συγκεκριμένες… ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά.

Για παράδειγμα, ζαχαρωτά, επεξεργασμένες ελαστικές τροφές, όπως τσίχλες και ζελεδάκια, καθώς και όξινες τροφές αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο τερηδόνας και πρέπει να αποφεύγονται εντελώς κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής σας θεραπείας

 

Να Χρησιμοποιείτε Οδοντικό Νήμα Τακτικά και Προσεκτικά

Το οδοντικό νήμα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την καθημερινή ρουτίνα της οδοντικής σας περιποίησης, καθώς εξασφαλίζει ότι απομακρύνονται οποιαδήποτε υπολείμματα τροφών, ενώ καταπολεμάται πολύ αποτελεσματικότερα και η μεσοδόντια πλάκα.

Φυσικά, τα σιδεράκια θα κάνουν την όλη διαδικασία κάπως πιο χρονοβόρα, αλλά είναι σημαντικό να μην την εγκαταλείψετε ούτε να την κάνετε πιο βιαστικά.

Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντοτε μαζί σας νήμα – και μάλιστα ένα ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε δόντια με σιδεράκια. Είναι πιο ανθεκτικό και άνετο στο πιάσιμο.

Τα σιδεράκια θα χαρίσουν υγεία, λάμψη και ομορφιά στο χαμόγελό σας! Αξίζει να τα… βοηθήσετε, διατηρώντας τη στοματική σας υγιεινή σε άριστη κατάσταση.

Μάθετε περισσότερα και ανακαλύψτε νέες προηγμένες ορθοδοντικές θεραπείες και αξιόπιστες συμβουλές επικοινωνώντας μαζί μας!