3 + 1 Συχνές Ερωτήσεις για τη Θεραπεία Invisalign

3 + 1 Συχνές Ερωτήσεις για τη Θεραπεία Invisalign

Η ορθοδοντική θεραπεία Ιnvisalign αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη και προηγμένη μέθοδο οδοντικής ευθυγράμμισης. Χαρίζει υπέροχο, λαμπερό χαμόγελο και γίνεται εύκολα μέρος της καθημερινότητάς σας.

Αναρωτιέστε αν η θεραπεία Ιnvisalign είναι η ιδανική επιλογή για σας; Μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα, με ένα ενημερωτικό ραντεβού σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ορθοδοντικό!

Ώς τότε όμως, ρίξτε μια ματιά σε 3 + 1 συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία Invisalign που θα λύσουν αρκετές από τις απορίες σας! 

  • Τι ακριβώς είναι η θεραπεία Invisalign;

Η ορθοδοντική θεραπεία Invisalign περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας σειράς από διάφανους, αφαιρούμενους νάρθηκες πάνω στην οδοντοστοιχία. Ο ειδικός τους σχεδιασμός σπρώχνει σταδιακά τα δόντια στη σωστή τους θέση, χωρίς πόνο, χωρίς σιδεράκια και σύρματα.  

Οι νάρθηκες Invisalign κατασκευάζονται από ειδικά σχεδιασμένο διάφανο και εύκαμπτο πλαστικό, γνωστό ως SmartTrack, που δεν πληγώνει τα ούλα και είναι άνετο στη χρήση. Κάθε σετ ναρθήκων δημιουργείται ειδικά για τα δόντια του ασθενούς: Ο ορθοδοντικός δημιουργεί, μέσω ειδικού σαρωτή, μια απόλυτα ακριβή ψηφιακή απεικόνιση της θέσης των δοντιών, καθώς και ένα πρόγραμμα που απεικονίζει τη διαδικασία ευθυγράμμισης που χρειάζονται.

Στη συνέχεια, με βάση τις ψηφιακές αυτές απεικονίσεις, δημιουργούνται σετ από νάρθηκες που φοριούνται από τον ασθενή διαδοχικά, ώς το τέλος της θεραπείας. Σε κάθε αλλαγή, ο ορθοδοντικός βεβαιώνεται ότι το νέο σετ εφαρμόζει τέλεια, παρακολουθώντας την πορεία της θεραπείας και εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

3 + 1 Συχνές Ερωτήσεις για τη Θεραπεία Invisalign

  • Για ποια άτομα είναι κατάλληλη η θεραπεία Invisalign;

Η θεραπεία Invisalign είναι εξαιρετική επιλογή για ενήλικες αλλά και εφήβους που θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς να επηρεαστεί η καθημερινότητα και η εμφάνισή τους.

  • Γιατί να επιλέξω τη θεραπεία Invisalign;

Γιατί προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ορθοδοντικές θεραπείες.

Εκτός από την αποτελεσματικότητά τους, οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign είναι σχεδόν αόρατοι· ελάχιστοι θα προσέξουν καν ότι τους φοράτε.

Δεύτερον, οι νάρθηκες αφαιρούνται και τοποθετούνται ξανά με απίστευτη ευκολία. Αυτό χαρίζει μοναδική προσαρμοστικότητα και άνεση, επειδή σας επιτρέπει να τους βγάλετε για να φάτε και να πιείτε, να φροντίσετε τα δόντια σας (βούρτσισμα, οδοντικό νήμα) ή για άλλες ειδικές περιστάσεις.

Τρίτον, επειδή δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα, δεν ερεθίζουν τα ούλα, ούτε υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν.

Τέταρτον, οι νάρθηκες Invisalign είναι σχεδιασμένοι ειδικά και αποκλειστικά για τη δική σας οδοντοστοιχία, για άψογη εφαρμογή και άνεση.

  • Πώς θα επηρεάσει η θεραπεία Invisalign τη ζωή μου;

Κατ’ αρχάς, θα σας χαρίσουν ένα πανέμορφο χαμόγελο! Κατά τα άλλα, επειδή είναι σχεδόν αόρατοι, δεν θα επηρεάσουν την προσωπική σας εμφάνιση.

Μπορείτε να τους βγάλετε εύκολα και γρήγορα όταν το απαιτεί η περίσταση, είτε πρόκειται για το μεσημεριανό σας γεύμα είτε για το αγαπημένο σας σπορ είτε για κάποια κοινωνική εκδήλωση, όπως ένας γάμος. Επίσης, ακριβώς επειδή μπορούν να αφαιρεθούν κατά το φαγητό, δεν χρειάζεται να αποφεύγετε συγκεκριμένες τροφές, όπως με τα συμβατικά σιδεράκια. Χρειάζεται, ωστόσο, να τους φοράτε τουλάχιστον 20 – 22 ώρες την ημέρα.

Τέλος, πέρα από μια ελαφριά πίεση τις πρώτες ώρες μετά την τοποθέτηση ενός νέου σετ από νάρθηκες, δεν προκαλούν καμιά δυσφορία ούτε πόνο, ενώ εφαρμόζουν σταθερά, δίχως να βγαίνουν όταν κοιμάστε ή μιλάτε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θεραπεία Invisalign σάς προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ορθοδοντικές θεραπείες, συνδυάζοντάς την με άψογη άνεση και εξαιρετικά αποτελέσματα!

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας για να μάθετε περισσότερα!