5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φορέσετε σιδεράκια

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φορέσετε σιδεράκια

Σκέφτεστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μια θεραπεία με σιδεράκια για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας; Τότε έχετε πάρει μια πολύ σωστή απόφαση που θα αλλάξει όχι μόνο την εμφάνιση του χαμόγελού σας, αλλά και την αυτοπεποίθησή σας. Κάθε μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Αφού πλέον έχετε πάρει την απόφαση να φορέσετε σιδεράκια, πολλοί είναι αυτοί που θα σας δώσουν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε αφότου ξεκινήσετε να φοράτε τα σιδεράκια. Κανείς όμως δεν μιλάει για την προετοιμασία που πρέπει να κάνετε πριν φορέσετε τα σιδεράκια, η οποία είναι εξίσου σημαντική και θα κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη.

Σε αυτό το άρθρο, στόχος μας είναι να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε πριν φορέσετε σιδεράκια.

 

  1. Τραβήξτε μια φωτογραφία με το «πριν»

Είτε σας αρέσει να τραβάτε φωτογραφίες τον εαυτό σας είτε όχι, σίγουρα θα πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία το πρόσωπό σας (selfie) πριν επισκεφτείτε τον ορθοδοντικό σας για να τοποθετήσει τα σιδεράκια. Έτσι, θα μπορείτε να δείτε το πριν και το μετά και να κάνετε σύγκριση.

Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης για να γίνετε δημιουργικοί. Διασκεδάστε, πάρτε μια αστεία πόζα και τραβήξτε μια φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά τον μήνα και στο τέλος της θεραπείας να δημιουργήσετε ένα βίντεο με την πρόοδό σας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε την όλη διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα.

 

  1. Προσαρμόστε τη διατροφή και εφοδιαστείτε με μαλακές τροφές

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα επιφέρουν στη ζωή σας τα σιδεράκια έχει να κάνει με τη διατροφή σας. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να αφαιρέσετε από την καθημερινή διατροφή σας ορισμένες τροφές που θα μπορούσαν να σας δημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτές οι τροφές είναι οι ξηροί καρποί, τα γλειφιτζούρια, τα ζαχαρωτά και γενικά κάθε τροφή που είναι πολύ σκληρή ή μπορεί να κολλήσει στα σιδεράκια σας.

Από την άλλη, θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας μαλακές τροφές που δεν απαιτούν ιδιαίτερο μάσημα όπως το γιαούρτι, οι σαλάτες, ο πουρές και οι σούπες. Σίγουρα οι επιλογές αυτές δεν είναι τόσο ελκυστικές όσο το γρήγορο φαγητό, αλλά είναι μια καλή αφορμή για να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή.

 

  1. Κλείστε ένα ραντεβού στον οδοντίατρό σας

Πριν φορέσετε τα σιδεράκια, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας προκειμένου να κάνετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό. Η καθαριότητα των δοντιών είναι πολύ σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, οπότε θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τα δόντια σας είναι όσο πιο καθαρά γίνεται πριν τοποθετηθούν τα σιδεράκια. Ακόμη, ο οδοντίατρός σας θα ελέγξει αν χρειάζεστε κάποια άλλη οδοντιατρική παρέμβαση, όπως για παράδειγμα εξαγωγή φρονιμίτων. Είναι προτιμότερο αυτές οι παρεμβάσεις να γίνουν πριν τοποθετηθούν τα σιδεράκια.

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φορέσετε σιδεράκια

  1. Αγοράστε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο σωστός καθαρισμός των δοντιών είναι πολύ σημαντικός τόσο πριν τοποθετήσετε τα σιδεράκια, όσο και μετά. Αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε μια απλή μαλακή οδοντόβουρτσα, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μια ηλεκτρική. Σύμφωνα με έρευνες, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αφαιρούν σημαντικά περισσότερη πλάκα και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι οι κλασικές οδοντόβουρτσες. Θα βρείτε διαθέσιμες πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες σε διάφορα σχήματα που θα κάνουν τον καθαρισμό των δοντιών σας πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο.

 

  1. Προμηθευτείτε με τα κατάλληλα παυσίπονα για τυχόν ήπιους πόνους

Είναι αλήθεια ότι το πρώτο διάστημα προσαρμογής με τα σιδεράκια μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά δυσφορία ή ακόμα και ήπιο πόνο, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την αρχική εφαρμογή τους αλλά και μετά από κάθε σφίξιμο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να σας τρομοκρατεί. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ορισμένα παυσίπονα για να ανακουφίσετε τον πόνο, όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ορθοδοντικό σας για κάποια ελαφριά παυσίπονα, καθώς οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές. Όπως και να έχει όμως, τέτοιοι ήπιοι πόνοι δεν είναι καθόλου ανησυχητικοί.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν την επίσκεψη στον ορθοδοντικό σας. Σίγουρα πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που πρόκειται να αλλάξει την καθημερινότητα και τις συνήθειές σας, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.