3+1 Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρικής Οδοντόβουρτσας

3+1 Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρικής Οδοντόβουρτσας

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά πολλοί καταναλωτές δεν είναι ακόμη βέβαιοι για το αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τις συμβατικές οδοντόβουρτσες.

 

Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μάλλον ανήκεις κι εσύ σ’ αυτή την κατηγορία!

 

Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η συστηματική χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας εξασφαλίζει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τη στοματική μας υγιεινή. Γιατί;

 

Η απάντηση βρίσκεται στη συνέπεια: το βούρτσιμα των δοντιών είναι αποτελεσματικό και ωφέλιμο για την υγεία των δοντιών μόνο όταν γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.

 

Η χρήση συμβατικής (χειροκίνητης) οδοντόβουρτσας μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική, αλλά ο χρήστης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και επιμελής στον τρόπο με τον οποίο τη χρησιμοποιεί – γεγονός που, κακά τα ψέματα – είναι πολύ σπάνιο.

 

Αντίθετα, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν το σωστό (ή έστω καλύτερο) βούρτσισμα, ακόμη κι αν ο χρήστης ξεχνιέται πού και πού.

 

Ας δούμε γιατί.

  1. Αποτελεσματικότερες στην Αφαίρεση Πλάκας

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει αποδειχτεί ώς και 100% αποτελεσματικότερη από τις συμβατικές οδοντόβουρτσες στην αφαίρεση της πλάκας και την καταπολέμηση της ουλίτιδας – γεγονός που έχει πιστοποιηθεί από δεκάδες ανεξάρτητες έρευνες.

Ο λόγος είναι απλός: η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δονείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι η συμβατική, η οποία αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση τόσο της οδοντικής πλάκας, όσο και της ουλίτιδας.

 

  1. Εξασφαλίζουν τη Σωστή Πίεση  

Όσο πιο δυνατά πιέσεις την οδοντόβουρτσα στα δόντια, τόσο καλύτερο το βούρτσισμα, σωστά;

Λάθος!

 

Στην πραγματικότητα, η υπερβολική πίεση κάνει ζημιά τόσο στα δόντια, όσο και στα ούλα, τραυματίζοντάς τα. Έχει αποδειχτεί ότι το βίαιο βούρτσιμα φθείρει το σμάλτο των δοντιών, προκαλεί εκδορές στα ούλα και μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην υποχώρησή τους από τη φυσική τους θέση.

 

Με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, όμως, η ένταση του βουρτσίσματος είναι προκαθορισμένη από τον κατασκευαστή, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα λάθους στο βούρτσισμα.

 

  1. Διαθέτουν Διαφορετικές Λειτουργίες Καθαρισμού

Η χρήση συμβατικής οδοντόβουρτσας σημαίνει αυτομάτως και έναν μόνο τύπο καθαρισμού. Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο βουρτίσματος, με συγκεκριμένη ταχύτητα, ρυθμό, ένταση και κατεύθυνση κίνησης.

 

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κάθε οδοντοστοιχία είναι διαφορετική και έχει ιδιαίτερες ανάγκες, που απαιτούν και διαφορετικό τύπο βουρτσίματος.

 

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το χέρι μας, όμως, το κάνει η τεχνολογία της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας: τα περισσότερα μοντέλα πλέον διαθέτουν τουλάχιστον 3 διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού, όπως Λεύκανση, Καθαρισμός Γλώσσας (που επίσης χρειάζεται καθημερινά βούρτσισμα), Ευαίσθητα Δόντια κτλ.

 

Κάθε λειτουργία έχει τους δικούς της χρόνους, ένταση και ταχύτητα περιστροφής, εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

3+1 Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρικής Οδοντόβουρτσας

 

  1. Διαθέτουν Χρονόμετρο  

Ακόμη κι αν βουρτσίζετε τα δόντια σας με τον σωστό τρόπο, είναι σημαντικό να τα βουρτσίζετε και για τον σωστό χρόνο ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός είναι τα 2 λεπτά

 

Δυστυχώς, ελάχιστοι άνθρωποι που βουρτσίζουν χειροκίνητα τα δόντια τους τηρούν αυτό το χρονικό όριο. Οι περισσότεροι βουρτσίζουν τα δόντια τους το πολύ για 1 λεπτό, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της οδοντικής τους φροντίδας.

 

Αυτή την αδυναμία έρχεται να καταπολεμήσει η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα: σχεδόν όλα τα μοντέλα πλέον έχουν ενσωματωμένο χρονόμετρο, το οποίο κάνει την οδοντόβουρτσα να δονείται όταν συμπληρωθούν τα δύο λεπτά, βοηθώντας τον χρήση να καταλάβει πότε μπορεί να σταματήσει το βούρτσισμα.

 

Άλλα μοντέλα δονούνται κάθε 30 δευτερόλεπτα, ώστε να βοηθούν τον χρήση να καταλάβει πότε πρέπει να αλλάξει τεταρτημόριο: κάθε τεταρτημόριο της οδοντοστοιχίας (πάνω δεξιά, πάνω αριστερά, κάτω δεξιά, κάτω αριστερά) χρειάζεται μισό λεπτό βουρτσίσματος, ενώ μπορούν να αφιερωθούν άλλα 30 δεύτερα στο βούρτσισμα της γλώσσας.

 

Είναι, λοιπόν, προφανές γιατί η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι πιο αποτελεσματική από τη συμβατική: εξασφαλίζει σωστότερο και πιο συνεπές βούρτσισμα – και μάλιστα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δικών σας δοντιών. 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν απορίες και ερωτήσεις για τη φροντίδα των δοντιών σας κατά την ορθοδοντική θεραπεία. Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.