Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να βάλει κανείς σιδεράκια;

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να βάλει κανείς σιδεράκια;

Ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί σίγουρα να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση, τη διάθεση αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία κατά την οποία θα πρέπει κάποιος να βάλει σιδεράκια. Προτείνεται ωστόσο οι γονείς να προγραμματίσουν μια επίσκεψη για τα παιδιά τους σε μια ορθοδοντική κλινική στην ηλικία των επτά ετών προκειμένου οι εξειδικευμένοι γιατροί να κρίνουν εάν υπάρχει ανάγκη για σιδεράκια. Η ορθοδοντική για παιδιά, που ονομάζεται προληπτική ορθοδοντική έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 

Προληπτική ορθοδοντική και οφέλη

Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους ακόμα και αν αυτό απαιτεί κάποιες θυσίες. Η προληπτική ορθοδοντική μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των έξι ή επτά ετών και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το παιδί σας να βελτιώσει όχι μόνο την εμφάνιση του χαμόγελού του, αλλά και να προλάβει διάφορα στοματικά προβλήματα, όπως είναι η λάθος θέση των δοντιών, τα προβλήματα στο μάσημα και άλλα. Έτσι, εάν οι θεραπείες με σιδεράκια εφαρμοστούν σε μικρή ηλικία, όταν τα δόντια αλλά και η γνάθος βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη, τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι καλύτερα και γρηγορότερα.

 

Πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι επισκέψεις στο γιατρό, πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά. Συνίσταται όμως η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό να γίνει σε μικρή ηλικία, προκειμένου ο εξειδικευμένος γιατρός να κρίνει εάν υπάρχει ή αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα δόντια του παιδιού και να προτείνει την κατάλληλη αγωγή όπως θεραπεία με μεταλλικά σιδεράκια ή θεραπεία με αδιάφανα σιδεράκια κλπ. Πριν κλείσετε το πρώτο ραντεβού, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες και συμβουλές για την προετοιμασία του παιδιού σας για την πρώτη εξέταση.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

Σιδεράκια και ενήλικες

Η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι οι θεραπείες με σιδεράκια απευθύνονται στα παιδιά. Αυτό είναι εν μέρει σωστό. Όμως, πολλοί είναι και οι ενήλικες που αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια θεραπεία με σιδεράκια προκειμένου να βελτιώσουν το χαμόγελό τους ή να λύσουν κάποιο άλλο στοματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Πλέον υπάρχουν πολλές εξατομικευμένες θεραπείες που δεν στηρίζονται μόνο στα κλασικά μεταλλικά σιδεράκια, όπως είναι για παράδειγμα οι διαφανείς νάρθηκες. Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε ένα υγιές χαμόγελο, το οποίο θα ενδυναμώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα βελτιώσει πολλές πτυχές της καθημερινότητάς σας.

Ολοκληρώνοντας, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ηλικία κατά την οποία μπορεί κάποιος να φορέσει σιδεράκια. Η προληπτική ορθοδοντική, όμως, η οποία απευθύνεται σε μικρά παιδιά μπορεί να είναι ευκολότερη. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με μια εξειδικευμένη ορθοδοντική κλινική προκειμένου να προβείτε σε έναν έλεγχο για εσάς ή το παιδί σας και να διαπιστώσετε εάν πρέπει να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία και ποια πρέπει να είναι αυτή.