Invisaling και Διακοπές: 3 + 1 Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε

Invisaling και Διακοπές: 3 + 1 Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε

Το καλοκαίρι γίνεται πιο διασκεδαστικό με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign!

Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε άφοβα τα καλοκαιρινά σας μπάνια στην θάλασσα χωρίς δισταγμό, ειδικά αν ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές. 

 

Πάρτε μαζί σας ένα Invisalign Travel Kit

Το μυστικό για να διατηρήσετε τη στοματική σας υγιεινή σε άριστη κατάσταση αυτό το καλοκαίρι, είναι να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Προτού φύγετε, λοιπόν, για την καλοκαιρινή σας απόδραση, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας το Invisalign Travel Kit, με οδοντικό νήμα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, θήκη Invisalign, στοματικό διάλυμα, το εργαλείο αφαίρεσης κτλ.

Όσο πιο μακριά θα είστε από το σπίτι, ή όσο πιο απομονωμένη είναι η περιοχή που σκοπεύετε να.. δραπετεύσετε αυτό το καλοκαίρι, τόσο σημαντικότερο είναι να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα – και στις σωστές ποσότητες. Υπολογίστε τις μέρες και πάρτε ανταλλακτικά αν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να χρειαστούν.

 

Βγάλτε τους Διαφανείς Νάρθηκες σας Όταν Τρώτε

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να βγείτε από την θάλασσα και να φάτε αμέσως ένα snack η να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό με έντονο χρώμα, μην το κάνετε! Βγάλτε πρώτα τους νάρθηκες και μετά απολαύστε το σνακ σας!

Η πείρα έχει δείξει πως όσοι φορούν νάρθηκες Invisalign πάντοτε θυμούνται να τους αφαιρέσουν όταν κάθονται να απολαύσουν το μεσημεριανό ή το βραδινό τους. Τι γίνεται, όμως, με τα… μπισκότα, τα μεζεδάκια, τις γρανίτες και άλλες στιγμιαίες λιχουδιές που απολαμβάνουμε στο ενδιάμεσο; Ίσως πούμε «δεν τρέχει τίποτα» για κάτι τόσο μικρό κι έτσι να κάνουμε ζημιά στους νάρθηκες.

Γιατί;

Διάφορα σνακ και ποτά με έντονες χρωστικές μπορεί να «χρωματίσουν» τους νάρθηκες ή να προκαλέσουν φθορά. Αν είναι, λοιπόν, να απολαύσετε οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό, θυμηθείτε να τους βγάλετε πρώτα!

 

Μην Ξεχάσετε το Επόμενο Σετ Νάρθηκες!

Αν σκοπεύετε να απουσιάσετε για αρκετές μέρες από το σπίτι, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το επόμενο σετ νάρθηκες! Έτσι θα μπορέσετε να τους αλλάξετε άμεσα όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε τους παλιούς, χωρίς να επηρεαστεί η θεραπεία σας.

Καλό είναι να πάρετε μαζί σας ένα έξτρα σετ ακόμη κι αν σκοπεύετε να γυρίσετε προτού έρθει η ώρα για αντικατάσταση, ώστε να μην σταματήσετε τη θεραπεία σας σε περίπτωση που χάσετε ή καταστρέψετε το σετ που φοράτε.

Αν είναι η πρώτη φορά που θα αλλάξετε νάρθηκες, να ξέρετε ότι, στην αρχή, ίσως αισθανθείτε μια μικρή ενόχληση στα δόντια ώσπου να προσαρμοστούν στους νέους νάρθηκες. Γι’ αυτό, καλό είναι να τους αλλάξετε λίγο πριν ξαπλώσετε τη νύχτα και έτσι να γίνει η προσαρμογή ενώ κοιμάστε.

 

Invisaling και Διακοπές: 3 + 1 Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε

 

 

Διατηρήστε τη Ρουτίνα σας

Εντάξει, οι διακοπές είναι ευκαιρία να χαλαρώσετε και να περάσετε ξέγνοιαστα το χρόνο σας – αλλά δεν πρέπει να «διακόπτουμε» τις καλές συνήθειες της στοματικής μας υγιεινής και την οδοντική μας θεραπεία!

Απολαύστε το καλοκαίρι σας αλλά μην ξεχνάτε να φοράτε τους νάρθηκές σας για 20-22 ώρες την ημέρα και να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα!

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των Invisalign είναι ότι σου επιτρέπει να φας και να πιείς ό,τι θέλεις αφαιρώντας τους νάρθηκες. Αν πίνεις, όμως, δροσιστικά κοκτέιλ και γρανίτες για ώρες ξαπλωμένος στην παραλία μπορεί εύκολα να ξεχαστείς και να φορέσεις τους νάρθηκες για πολύ λιγότερο από όσο πρέπει. Μια πρακτική λύση για να το αποφύγετε αυτό είναι να χρονομετράτε στο κινητό σας τον χρόνο που δεν φοράτε τους νάρθηκες και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεπεράσει τις 2-4 ώρες την ημέρα.

 

Απολαύστε το Καλοκαίρι Χωρίς Περιορισμούς!

Ναι, οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, και τα Invisalign θα σας επιτρέψουν να χαρείτε τις καλοκαιρινές σας βουτιές χωρίς περιορισμούς! Απλά φροντίστε να θυμάστε τα παραπάνω tips και το χαμόγελό σας θα έχει γίνει ακόμη πιο λαμπερό και αστραφτερό όταν θα επιστρέψετε σπίτι.

Καλό θα ήταν, επίσης, να σας δούμε μία φορά προτού φύγετε για τις διακοπές σας, για να δούμε πώς τα πάτε με την ορθοδοντική σας θεραπεία και να σας δώσουμε ακόμη πιο εξειδικευμένες συμβουλές!

Κλείστε ραντεβού πατώντας εδώ