Νέα Σιδεράκια στα Δόντια: Πώς να Διατηρήσετε την Οδοντική Υγεία σας

Νέα Σιδεράκια στα Δόντια: Πώς να Διατηρήσετε την Οδοντική Υγεία σας

Τα σιδεράκια σύντομα θα σας χαρίσουν το χαμόγελο που ονειρεύεστε, είναι όμως σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ορθοδοντικής σας θεραπείας να φροντίζετε συστηματικά τη στοματική σας υγιεινή.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε όχι μόνο γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό, αλλά και πώς μπορείτε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

 

Νέα Σιδεράκια στα Δόντια: Πώς να Διατηρήσετε την Οδοντική Υγεία σας

 

Τι Συμβαίνει στο Στόμα κατά τη Διάρκεια της Θεραπείας

Όταν φοράμε σιδεράκια, συσσωρεύεται πλάκα στα δυσπρόσιτα μικροσκοπικά σημεία ανάμεσα στα σιδεράκια και τα δόντια. Παράλληλα, υπολείμματα φαγητού κολλάνε στα σιδεράκια, στις αγκύλες και στα συρματάκια.

Αυτό σημαίνει πως ο μόνος τρόπος να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα δόντια σας είναι να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά μια μαλακή οδοντόβουρτσα και μεσοδόντια βούρτσα, κατά προτίμηση με οδοντόκρεμα ειδικής σύνθεσης για ευαίσθητα δόντια. Οι οδοντόκρεμες αυτές περιέχουν νιτρικό κάλιο που μειώνει τον πόνο προστατεύοντας τα νεύρα στα ούλα.

 

 

Χρησιμοποιήστε τη Σωστή Τεχνική

Εκτός από τα σωστά… σύνεργα, χρειάζεστε και σωστή τεχνική βουρτσίσματος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μην πιέζετε υπερβολικά τη βούρτσα στην επιφάνεια των δοντιών. Βουρτσίστε τα απαλά. Το σκληρό βούρτσισμα προκαλεί φθορές στο σμάλτο αλλά και υποχώρηση των ούλων (γνωστή και ως υφίζηση).
  • Αν χρησιμοποιείτε απλή οδοντόβουρτσα (όχι ηλεκτρική), να κάνετε πάντα κυκλικές κινήσεις.
  • Φροντίστε οι κυκλικές σας κινήσεις να έχουν μικρή διάμετρο.
  • Να βουρτσίζετε τα δόντια σας λίγο πιο αργά από ό,τι προτού βάλετε τα σιδεράκια. Αυτό σημαίνει πώς ίσως χρειαστεί να βουρτσίσετε τα δόντια σας για περισσότερη ώρα από τα 2 λεπτά που απαιτούνται συνήθως.

Κάντε, επίσης συνήθειά σας να βουρτσίζετε τα δόντια σας όχι μόνο πρωί και βράδυ, όπως πριν αρχίσετε την ορθοδοντική σας θεραπεία, αλλά και μετά από κάθε γεύμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μεσοδόντιο βουρτσάκι ή οδοντικό νήμα.

Σύντομα τα σιδεράκια σας θα έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής θα γίνει και πάλι αρκετά πιο απλή.

Ώς τότε, όμως, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καθημερινά τις παραπάνω συμβουλές, για να απολαύσετε το λαμπερό, αστραφτερό χαμόγελο που πάντοτε ονειρευόσασταν!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας; Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού!