Πώς να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή;

Πώς να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή;

Πολλές φορές ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι αρκετό για να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας, καθώς υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να το επισκιάσουν, όπως η κακοσμία του στόματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν οι ίδιοι το πρόβλημα αυτό και το ανακαλύπτουν από τους γύρω τους ή όταν επισκεφτούν τον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό τους.

Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια και ντροπή στα άτομα που έχουν κακή αναπνοή, αλλά και να επηρεάσει τις σχέσεις τους με τα άλλα άτομα. Όμως, η δυσοσμία του στόματος δεν σχετίζεται πάντα απαραίτητα με την έλλειψη σωστής υγιεινής. Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να έχουν κακή αναπνοή σε σχέση με κάποιους άλλους.

Αν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που υποφέρουν από δυσοσμία του στόματος διαβάστε παρακάτω ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη δυσοσμία μακριά.

 

  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας πιο συχνά

Μία βασική αιτία της κακής αναπνοής είναι η συγκέντρωση βακτηρίων στο στόμα, τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κακή αναπνοή. Προκειμένου να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια, μπορείτε να έχετε μαζί σας μια οδοντόβουρτσα και να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθώς μπορεί να εξουδετερώσει τις κακές οσμές.

 

  • Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το οδοντικό νήμα αφαιρεί τα υπολείμματα των τροφών και την πλάκα που συγκεντρώνεται ανάμεσα στα δόντια και σας βοηθά να ελέγξετε την κακοσμία του στόματος.

 

Πώς να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή;

  • Βουρτσίστε τη γλώσσα σας

Αναφερόμαστε συνεχώς στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών χωρίς όμως να κάνουμε αναφορά στο σωστό βούρτσισμα της γλώσσας. Η γλώσσα μας είναι ένα ακόμα σημείο του στόματος στο οποίο μπορεί να συσσωρευθούν βακτήρια. Για το λόγο αυτό, αν υποφέρετε από κακή αναπνοή, δοκιμάστε να βουρτσίσετε τη γλώσσα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό πάνω μέρος μιας οδοντόβουρτσας ή να προμηθευτείτε μια ειδική βούρτσα για τη γλώσσα.

 

  • Πίνετε συχνότερα νερό

Γνωρίζατε ότι η ανεπαρκής ενυδάτωση θα μπορούσε να ευθύνεται για την κακοσμία του στόματος; Προσπαθήστε να πίνετε τακτικά νερό προκειμένου να ενυδατώσετε όχι μόνο το σώμα σας αλλά και το στόμα σας. Από την άλλη, προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών, καφέ και αλκοόλ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο στόμα σας.

 

  • Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα

Πολλοί είναι αυτοί που αμελούν τη χρήση του στοματικού διαλύματος στην καθημερινότητά τους καθώς δεν γνωρίζουν τα πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει. Ένα από αυτά είναι ότι ενισχύει την καταπολέμηση των βακτηρίων του στόματος. Ενσωματώστε λοιπόν τη χρήση του στοματικού διαλύματος στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας των δοντιών σας για να αποκτήσετε μια πιο φρέσκια αναπνοή!

 

  • Μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Αν δεν συνηθίζετε να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την κακή αναπνοή. Δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη, για να παράγετε περισσότερο σάλιο. Το σάλιο είναι ένα φυσικό καθαριστικό για το στόμα μας και συμβάλει στην καταπολέμηση των μικροβίων.

 

  • Προσαρμόστε τη διατροφή σας

Υπάρχουν πολλές τροφές με έντονη γεύση και μυρωδιά, οι οποίες μπορεί να ευθύνονται για την κακή αναπνοή. Οι πιο συνηθισμένες τροφές είναι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση αυτών των τροφών όσο περισσότερο μπορείτε. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, μια άλλη κατηγορία τροφών που συχνά ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος είναι οι τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη. Συνεπώς, αν καταναλώσετε κάποιο γλυκό, καλό θα ήταν να πλύνετε αμέσως μετά τα δόντια σας.

  • Επισκεφτείτε τον ορθοδοντικό σας

Σίγουρα όλα τα παραπάνω αποτελούν χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να αποφύγετε την δυσοσμία του στόματος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αμελείτε τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό σας. Θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να εξετάσει τα δόντια σας και, αν χρειαστεί, να σας κάνει έναν καθαρισμό.