Πώς το χαμόγελο επηρεάζει την πρώτη εντύπωση που δίνουμε!

Πώς το χαμόγελο επηρεάζει την πρώτη εντύπωση που δίνουμε!

Η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους είναι σίγουρα πολύ σημαντική. Είτε πρόκειται για επαγγελματική, είτε για φιλική σχέση, όλοι μας θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον συνομιλητή μας, ειδικά στην πρώτη γνωριμία. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να σχηματίσουν μία γνώμη για ένα άλλο άτομο, τείνουν κυρίως να θυμούνται τι εικόνα και τι εντύπωση τους έδωσαν στην πρώτη μόλις γνωριμία. Κάποιοι λένε πως τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα αρκούν για να σχηματιστεί η γνώμη αυτή!

 

Ο τόνος της φωνής, η στάση του σώματος, το στυλ ντυσίματος, η δύναμη της χειραψία, αλλά και το χαμόγελο μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του κάθε ενός από εμάς. Παρόλο που πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη γνώμη των ανθρώπων για τους άλλους ανθρώπους, σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στο χαμόγελο, τη δύναμη και τη σημαντικότητά του.

 

Tο χαμόγελο είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός καθρέφτης του ποιοι είμαστε. Αυτό που όλοι θεωρούμε αυτονόητο, το να χαμογελάσουμε, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση ενός εσωτερικού συναισθήματος όπως η χαρά και ο ενθουσιασμός. Είναι ένα πρωταρχικό και σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης και έκφρασης. Ένα όμορφο, αυθεντικό και ειλικρινές χαμόγελο δεν εκπέμπει μόνο γοητεία, αλλά μπορεί και να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να μας θυμάται ο συνομιλητής μας μετέπειτα. Εξάλλου, τα μη προφορικά σήματα που εκπέμπουμε μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο σημαντικά και από την προφορική ομιλία μας. Έτσι, ενώ πολλοί σκέφτονται και προβληματίζονται για το τι θα πουν σε μια πρώτη συνάντηση, ένα απλό χαμόγελο και μια φιλική στάση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Το χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει την καριέρα μας, την κοινωνική μας ζωή και τις προσωπικές μας σχέσεις. Μπορεί να παροτρύνει τον συνομιλητή μας να θέλει να μας γνωρίσει καλύτερα και είναι γενικά παραδεχτό ότι αποπνέει ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, θετική προοπτική αλλά και επαγγελματισμό, εφόσον μπορούμε να δείξουμε μέσα από αυτό ότι είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής προσωπικότητας γεμάτης αυτοπεποίθηση, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό και από τους γύρω μας. Άλλωστε το χαμόγελο είναι και ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό που μπορεί να φέρει έναν άνθρωπο πιο κοντά στους άλλους, ενώ παράλληλα βοηθάει στη θετική αλλαγή της διάθεσης του συνομιλητή μας και μπορεί να καθησυχάσει από τυχόν αγχωτικές καταστάσεις. 

 

Το χαμόγελο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας και είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να μας κάνει να ξεχωρίζουμε! Γι’ αυτό χαρίστε διάπλατα το όμορφό σας χαμόγελο και μεταδώστε τη θετικότητά σας. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε το χαμόγελό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικοινωνήστε μαζί μας. Έχουμε τον εξοπλισμό, τη γνώση και την πείρα που απαιτείται για να αναδείξουμε την πραγματική σας ομορφιά μέσα από ένα υγιές και τεράστιο χαμόγελο!