3 + 1 Συμβουλές για το Πώς να Φροντίσεις το Χαμόγελό σου

3 + 1 Συμβουλές για το Πώς να Φροντίσεις το Χαμόγελό σου

Ποιος δεν μαγεύεται από ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο; Και ποιος από μας δεν θέλει ένα για τον εαυτό του; Όπως όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή, όμως, χρειάζεται να φροντίσουμε γι’ αυτό. 


Κι αν το μυαλό σου πηγαίνει στο βούρτσισμα και τη στοματική υγιεινή… καλά κάνει! Υπάρχουν, όμως, κι άλλα μικρά μυστικά που μπορούν να χαρίσουν μεγαλύτερη λάμψη στο χαμόγελό σου. 


Να λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και, το σημαντικότερο, να διατηρήσετε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν.  


Καθημερινό και… Σωστό Βούρτσισμα Δοντιών 
Το είχατε ήδη μαντέψει: δεν υπάρχει λαμπερό χαμόγελο δίχως καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Η λέξη που πρέπει να προσέξετε, όμως, είναι… το «σωστό». 


Ναι, μπορεί να βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας κι όμως το αποτέλεσμα στο χαμόγελό σας να είναι… φτωχό. Γιατί; Πιθανόν επειδή δεν τα βουρτσίζετε σωστά. 


Για αρχή, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας και επιλέξτε μια κατάλληλη οδοντόβουρτσα. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρωί βράδυ για τουλάχιστον δύο λεπτά και μόνο με κυκλικές κινήσεις – εκτός κι αν έχετε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, οπότε φροντίζει η ίδια για αυτό. 


Χωρίστε νοητά τα δόντια σας σε τέσσερα τμήματα: πάνω δεξιά, πάνω αριστερά, κάτω δεξιά και κάτω αριστερά. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε αρκετό χρόνο σε κάθε τμήμα. Μην κάνετε το λάθος να βουρτσίζετε μόνο τα μπροστινά δόντια. Για ένα πραγματικά λαμπερό χαμόγελο, όλη η οδοντοστοιχία πρέπει να είναι καθαρή. 
 

3 + 1 Συμβουλές για το Πώς να Φροντίσεις το Χαμόγελό σου

 

Προσέξτε τι Τρώτε και Πίνετε  
Υπάρχουν τροφές και ροφήματα που αφήνουν κηλίδες στο σμάλτο των δοντιών και επηρεάζουν το χρώμα τους πολύ έντονα. Αν θέλετε να κρατήσετε το χαμόγελό σας λαμπερό, αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τροφές και ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά και γλυκά κάθε είδους, μιας και κολλά στα δόντια προκαλώντας τερηδόνα. Ο καφές αφήνει επίσης λεκέδες στα δόντια. 


Αν σας αρέσουν τα γλυκά και δεν μπορείτε να πείτε όχι στον καφέ, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά, ώστε οι χρωστικές και επιβλαβείς τους ουσίες να μείνουν στα δόντια όσο το δυνατόν λιγότερο. 


Λεύκανση με Gel 
Αν ήδη φροντίζετε με επιμέλεια για την υγεία των δοντιών σας, ένας ακόμη τρόπος να χαρίσετε λάμψη στο χαμόγελό σας, είναι να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι κάποιο λευκαντικό τζελ. Είναι σημαντικό, όμως, να συμβουλευτείτε πρώτα τον οδοντίατρο σας, ο οποίος και θα σας προμηθεύσει πρώτα με τα κατάλληλα μασελάκια –δύο εύκαμπτους νάρθηκες που προσαρμόζονται στην οδοντοστοιχία σας- και με το λευκαντικό τζελ που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Θα σας εξηγήσει, επίσης, τη διαδικασία που είναι σχετικά απλή: τοποθετείτε το τζελ στα μασελάκια και τα τοποθετείτε στα δόντια σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα, για ένα περίπου δεκαήμερο. 


Αν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και φροντίζετε παράλληλα τη στοματική σας υγιεινή, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. 


Αλλάξτε το Χαμόγελο σας με μια Ορθοδοντική Θεραπεία 
Ένα λαμπερό χαμόγελο δεν χρειάζεται μόνο καθάριο χρώμα, αλλά και το καλύτερο δυνατό σχήμα και σωστές αποστάσεις ανάμεσα στα δόντια. Οδοντικές ατέλειες ή δυσμορφίες μειώνουν τη γοητεία του και δυσκολεύουν αρκετά το βούρτσισμα και τη στοματική υγιεινή, χαλώντας έτσι και το χρώμα των δοντιών. 

 

Ένας απλός τρόπος, λοιπόν, να βελτιώσετε το χαμόγελό σας, είναι μια κατάλληλη για τις δικές σας ανάγκες ορθοδοντική θεραπεία. Στην κλινική μας, προσφέρουμε τις πιο προηγμένες και αποτελεσματικές ορθοδοντικές θεραπείες, με πείρα ετών και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές:

Η πιο απλή, αποτελεσματική και συνάμα πιο οικονομική επιλογή ορθοδοντικής θεραπείας.

Τα διάφανα σιδεράκια από ζαφείρι είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους, χωρίς να υπονομεύσουν την εμφάνισή τους.

Τα γλωσσικά σιδεράκια Incognito «κρύβονται» πίσω από τα δόντια, διορθώνοντας το χαμόγελό σου αποτελεσματικά και… διακριτικά!  

Οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign υπόσχονται σαγηνευτικό και υγιές χαμόγελο με έναν συνδυασμό άνεσης και αποτελεσματικότητας που δεν επηρεάζει την εμφάνισή σου.  

Το Σύστημα Damon είναι ιδανικό για όσους θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αποτελέσματα και μεγαλύτερη άνεση για την ορθοδοντική τους θεραπεία.  

Ένα όμορφο, λαμπερό χαμόγελο δεν είναι μόνο απαραίτητο για καλή διάθεση και ψυχολογία. Είναι εφόδιο και πολύτιμος σύμμαχος για καλή υγεία!

Κάντε σήμερα κιόλας την πρώτη κίνηση για ένα πιο λαμπερό χαμόγελο και κλείστε το ραντεβού σας στην κλινική μας!